ManU’ya gol 800 bin Euro getirdi Kartal 18.3 milyon Euro’ya çıktı

Güncelleme Tarihi:

ManU’ya gol 800 bin Euro getirdi Kartal 18.3 milyon Euro’ya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 00:00

Dünya futbolunun devi Manchester United’ı Rodrigo Tello’nun golüyle deviren Beşiktaş, 800 bin Euro’luk galibiyet ödülünü de kasasına koydu. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde maç primi, katılım payı, havuz gelirleri ve ödül paralarından 18.3 milyon Euro kazandı. Şampiyonlar Ligi’ndeki ödüllere bu yıl zam yapan UEFA’nın kulüplere yıl sonuna kadar 750 milyon Euro dağıtması bekleniyor.

SEZON başında Şampiyonlar Ligi’ndeki ödül ücretlerini artıran UEFA’dan Beşiktaş ilk galibiyet primini Manchester United deplasmanında aldı. Beşiktaş’ın Şilili oyuncusu Rodrigo Tello’nun golüyle Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon ilk galibiyetini alan Beşiktaş, kasasına tek golle 800 bin Euro daha koydu. Daha önce Wolfsburg deplasmanından 1 puanla dönen Beşiktaş, bu maçtan da 400 bin Euro kazandı. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği 4 puan için UEFA’dan 1 milyon 200 bin Euro aldı. Toplam geliri ise 18.3 milyon Euro’yu buldu. 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ndeki takımlara 580 milyon Euro’dan fazla para dağıtan UEFA’nın bu sezonki ödüllerinin 750 milyon Euro’ya ulaşması bekleniyor.

Girerken 7.1 milyon Euro

· Şampiyonlar Ligi’ne katılım payı ve maç primi olarak 7 milyon 100 bin Euro alan Beşiktaş sezon başında Sivasspor’un da kupaya veda etmesiyle bu yıl Şampiyonlar Ligi gelirini artırdı. Temsilcimiz Türkiye’nin payına düşen 10 milyon Euro’luk yayın havuzu gelirinin de tamamına sahip oldu. Kasasına 17 milyon 100 bin Euro koyan Beşiktaş, topladığı 4 puanla da 1 milyon 200 bin Euro kazandı. Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz kasasına şimdiye kadar 18.3 milyon Euro para koydu. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçını İnönü’de CSKA Moskova’yla oynayacak olan Beşiktaş bu maçtan da 3 puanla ayrılırsa toplam geliri 19.2 milyon Euro’yu bulacak.

Sıfır çeken de kazanıyor

ŞAMPİYONLAR Ligi’ne grup maçlarından sonra veda eden ve hiç puan alamayan takımlar bile kasasını dolduracak. Geçtiğimiz sezon 3 milyon Euro olan katılım payı bu sezon yapılan zamla 3.8 milyon Euro’ya yükseldi. Maç primleri ise 400 bin Euro’dan 550 bin Euro’ya çıktı.

9 milyon Euro’luk kupa

GEÇTİĞİMİZ sezon Şampiyonlar Ligi’nde 32 Avrupa kulübüne yaklaşık 585 milyon Euro para dağıtan UEFA’nın bu sezon 750 milyon Euro ödül dağıtması bekleniyor. Sezon başında ödül sistemindeki ücretleri artıran UEFA, kupanın bedelini de 9 milyon Euro olarak belirledi. Geçtiğimiz sezon kupayı kaldıran takım 7 milyon Euro kazanırken bu sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu sadece kupa ödülü olarak 9 milyon Euro kazanacak. Finalde kaybeden takım ise kasasına 5.2 milyon Euro koyacak. Yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren takımlar ise bu turdaki performansları için 4’er milyon Euro kazanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!