Manchester City, 360 milyon dolara Abu Dabililerin oldu

Güncelleme Tarihi:

Manchester City, 360 milyon dolara Abu Dabililerin oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

Abu Dabili United Group, İngiliz Manchester City’nin çoğunluğunu 360 milyon dolara satın aldı.

Chelasea’nin sahibi Abramovich’den 10 kat büyük sermayeye sahip olduğu söylenen petrol zengini United Group, kulübü alır almaz İngiltere Premier Ligi’nde ilk dörde girme hedefi koydu.

MANCHESTER City, 360 milyon dolara Abu Dabili United Group for Development’ın oldu. Kulüpteki hisselerini Abu Dabililer’e satan Tayland’ın eski başbakanı Thaksin Shinawatra bir yıl önce hisseleri için 150 milyon dolara yakın bir bedel ödemişti. United Group Manchester City’yi alır almaz İngiltere Premier Ligi’nde ilk dörde girme hedefi kurdu.

Abu Dabili grubun patronu Sulaiman Al-Fahim, Manchester City’yi dünyanın en iyi kulüpleri içinde gördüklerine dikkat çekerek, "Önümüzdeki 4 ay içinde alacağımız yeni oyuncular hem takımın hem de kulübün imajını tamamen değiştirecek" dedi. Birleşik Arap Eminrliklerinin en renkli simaları arasında yer alan al-Fahim Abu Dabi’de Çırak adlı programının bir benzerini yaptığı için Abu Dabi’nin Trump’ı olarak anılıyor.

En iyiler gelecek

Al-Fahim, "Kulübün tüm problemlerini gidereceğiz. Ödenmemiş borçların tamamını ödeyeceğiz. Bizim finans problemimiz yok. Kulübe en iyi oyuncuları taşıyacağız. Manchester City’yi sadece İngiltere’nin değil dünyanın en iyileri arasına sokacağız. Önümüzdeki 12 ayda Villa, Messi, Torres, Kaka, Berbatov ve Arshavin’in kulüpte olmasını planlıyoruz" dedi.

Petrolden kazandığı milyarlarca doları uluslararası yatırımlara akıtan Abu Dabili fon bu yolla petrole dayalı ekonominin çarkından çıkarak riskleri dağıtmış olacak. Birleşik Arap Emirlikleri’nde Al Ain ve Al Jazeera takımlarının taraftarı olduğunu kaydeden Fahim, İngiliz takımları arasında da en fazla Manchester City’yi beğendiğini belirtti.

Taraftar entari giyecek

Satış anlaşmasının ardından kulüpte onursal başkanı olması beklenen Shinawatra, geçtiğimiz yıl ülkesi Tayland’da kendisi hakkında açılan yolsuzluk suçlamaları nedeniyle zor günler geçirmişti. Davası süren Shinawatra, milyon dolarları akıttığında Manchester City, 34 yıl sonra derbi kazandığında taraftarı büyük mutluluk yaşamıştı. Taraftar şimdiki alım haberini ilk maçta Araplara özgü beyaz elbise giyerek kutlamaya hazırlanıyor. Shinawatra da, İngiltere’de transfer tahtasının kapanacağı pazartesi gününe kadar yeni sahiplerin farklı transferler için çalışacağını dile getirdi.

Robinho’yu transfer etti

ABU Dabili yatırımcı kulübü satın alır almaz Brezilyalı forward oyuncu Robinho’yu da 32.5 milyon pound ödeyerek Real Madrid’den transfer etti. Robinho, Real Madrid’e geçmeden önce de Chelsea’de oynuyordu. Grup Robinho’dan önce Tottenham Hotspur’un oyuncusu Dimitar Berbatov’a 30 milyon pound teklif etmişti. Ancak bu teklifleri kabul edilmedi. Zoru ve çelişkileri sevdiğini ifade eden Al Fahim, "Şu an menajer olan Mark Hughes ile yola devam edeceğiz. Biz onu en iyi oyuncuları getirerek destekleyeceğiz. Onun görevi de getirdiğimiz oyuncuları en doğru şekilde kullanmak olacak" dedi.

Yeni Abramovich benim

MANCHESTER City’nin yeni sahibi Dr. Sulaiman Al-Fahim, Roman Abramovich’in Chelsea’yi satın almasından sonra gelmeye başlayan kupa başarılarının aynılarını yaşatacağını söyledi. 31 yaşındaki Al-Fahim, "Abramovich’in yaptıklarını yapacağız. Manchester City kulübünü her turnuvada zirve için savaşırken görmek istiyoruz. Sadece İngiltere’de değil, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de iddialı bir takım haline geleceğiz" dedi. İngiltere basını Al-Fahim’in Roman Abramovich’ten en az 10 kat varlıklı olduğunu belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!