Man of Steel'den gişe rekoru

Güncelleme Tarihi:

Man of Steelden gişe rekoru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 12:10

Superman serisinin en son filmi Man of Steel ABD'de gösterime girdiği ilk haftasonunda elde ettiği 113 milyon dolar hasılatla tarihteki en başarılı haziran açılışı rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

113 milyon dolarla beklentilerin oldukça üzerinde bir giriş yapan Superman'in en son filmi Man of Steel, 2013 yılının en yüksek açılış hâsılatı elde eden filmleri arasına girdi.

2010 yılında 110 milyon dolar ile en iyi haziran ayı haftasonu açılışını yapan "Toy Story 3'ü" geride bırakan Man of Steel, gösterime başlandığı Perşembe gününden bu yana ise toplam hâsılatı 125 milyon dolara ulaştı.

Warner Bros Stüdyoları tarafından dağıtımı yapılan Zack Snyder yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerini Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams ve Michael Shannon paylaşıyor.

ABD'de 300 milyonun üzerinde hâsılat yapması beklenen 225 milyon dolar bütçeli filmin, uluslararası alanda nasıl performans göstereceği merak ediliyor.

173.5 milyon dolar ile 2013 yılının en iyi açılış yapan filmi unvanı ise halen Mayıs ayında gösterime giren Iron Man 3'te bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!