Maliye, SPK ve Diyanet gurbetçiye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Maliye, SPK ve Diyanet gurbetçiye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2001 02:01

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Maliye Bakanlığı, bir taşla birden çok kuş vurmak amacıyla Almanya'ya çıkarma gibi bir gezi düzenliyor.

Cuma günü Berlin'de başlayacak geziye Maliye Bakanı Sümer Oral ile SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın yanısıra, Milli Emlak Genel Müdürü Halit Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri katılıyor. Almanya gezisinin üç temel amacı; orada yaşayan Türklerin tasarruflarını ‘doğru adreslere’’yönlendirmesi, satışa çıkarılan Hazine arazilerine ilgi gösterilmesini sağlamak ve Euro'ya geçiş öncesi bilgilendirme olarak sıralanıyor.

Halit Demir'in verdiği bilgiye göre, bir hafta sürecek gezi boyunca; Berlin, Frankfurt, Köln ve Münih'te bir dizi tanıtım toplantısı düzenlenecek. Gezinin resmi olarak telaffuz edilmeyen bir hedefi de yurtdışındaki çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına yol açan İslami usulle çalışan finans kurumları konusunda türk vatandaşlarını uyarmak. bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı din adamlarının, gezi kapsamındaki kentlerin camilerinde, Türk vatandaşlarına tasarrufları için ‘‘doğru adres’’ telkininde bulunacağı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!