Maliye 'Somali heyeti' görüşmesini doğruladı

Güncelleme Tarihi:

Maliye Somali heyeti görüşmesini doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 17:24

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, “kendilerini Somali Hükümeti tarafından yetkilendirilmiş kişiler olarak tanıtan heyet” ile kısa birer görüşme yaptığı, ancak heyetin “görüş ve önerilerinin dikkate alınmadığı” açıklandı.

Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), basında yer alan “sahte somali heyeti” ile ilgili haberlere ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “kendilerini Somali hükümeti tarafından yetkilendirilmiş kişiler olarak tanıtan heyetin” Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan randevu talep ettiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: “Somali ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla talep edilen randevu kabul edilmiş, bu kişilerle yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme yapılmıştır.
Randevu alan şahıslardan birinin kendisini Somali Merkez Bankası Başkanı olarak tanıtması ve muhatabının da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olması nedeniyle, tanışma merasiminin ardından heyete Merkez Bankası Başkanı ile görüşmeleri şeklinde bir yönlendirme yapılmıştır. Ardından heyet, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile de kısa bir görüşme yapmış ancak görüş ve önerileri dikkate alınmamıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!