Mali Müşavirler Avşar'a bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Mali Müşavirler Avşara bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), muhasebe belgeleri arasında naylon fatura bulunduğu için mahkemeye çıkarılan Hülya Avşar'ın duruşma sırasında mali müşavirini suçlamasına tepki gösterdi.

İSMMMOB Başkanı Yahya Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada, bugünlerde herkesin vergi bilinci geliştirmesi yönünde çalıştıklarına dikkat çekerek Avşar'ı sert bir dille eleştirdi.

‘‘Yıllardır az kazananın az, çok kazananın çok vergi vermesi yönünde mücadele veriyoruz’’ diyen Arıkan, hiç bir üyelerinin mükellefleri için naylon fatura temin etmeyeceğini kaydetti.

Arıkan, serbest muhasebeci veya mali müşavirlerin kendilerine verilen belgelerin kurallara uygun olarak işlenmesinden sorumlu olduğunu kaydetti. Arıkan, şöyle dedi:

‘‘Yaptıkları işlerden bir gecede milyarlarca lirayı cebine indirmeyi bilenler, hikmeti kendilerinden menkul işlerden kazandıkları bu paraların vergisini vermeyi bilmelidirler. Hülya Avşar ve onun gibileri (Kocası Kaya Çilingiroğlu'da ucuza lüks otomobil edinmeye çalıştı) toplumda saygın bir yer edinmek istiyorlarsa, ne iş yaparlarsa yapsınlar önce vergilerini ödesinler.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!