Mafyadan korktu OYAK’a sarıldı

Güncelleme Tarihi:

Mafyadan korktu OYAK’a sarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nami Çağan, kendinden önceki bakanlar döneminde SSK inşaat ihalelerinde ‘bir mafyalaşma’ olduğunu bildirdi. Çağan, mafyalaşma nedenini ise ‘‘Nedeni gayet açık. Çünkü, benden önceki bakanlar, bizzat ihalelere müdahale etmişler. Benim ise hiçbir müdahalem olmadı’’ dedi. Çağan, mafyalaşmayı kırmak amacıyla SSK inşaat ihalelerini Oyak İnşaat'a verdiklerini söyledi.

Çağan, kendinden önceki dönemlerde, bakanların kendilerini SSK Genel Müdürü'nün yerine koyarak, ihalelere müdahale ettiklerini bildirdi. Çağan, Komisyon üyesi milletvekillerinin yüzde 30 oranında kırımlar varken, ihalelerin neden yüzde 1 ile OYAK İnşaat'a verildiği yönündeki sorularını da şöyle yanıtladı:

‘‘Bunun ince tahlili yapıldığında kırım oranı yüzde 8'i bulur. Yüzde 30 kırım yapılıyor ama inşaatlar uzatılıyor, süresinde bitirilmiyor. Sonuçta o kırımı misliyle çıkartıyorlar. Ödenekler de ona göre çıkartılıyor. Yüksek kırım yapılan SSK Ankara Hastanesi 12 yılda, Antalya Hastanesi 10 yılda, Elbistan Hastanesi 19 yılda tamamlanabildi.’’

ASGARİ ÜCRET

Çağan, asgari ücret tespit komisyonunun çağrısı üzerine, yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarına başladığını bildirerek, ‘‘Yeni asgari ücret zannederim, Aralık'ın ikinci yarısında belli olur. 1 Ocak 1999'dan itibaren de yürürlüğe girer’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!