Lüks tüketim kriz dinlemiyor, 4 günde 500 milyon dolarlık satış bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Lüks tüketim kriz dinlemiyor, 4 günde 500 milyon dolarlık satış bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

Dünyanın en lüks fuarı olarak kabul edilen Millionaire Fair, uluslararası piyasalarda yaşanan krize aldırış etmeden, 30 Ekim’de İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Amsterdam, Moskova, Münih, Dubai, Shanghai ve Kortrijk’in ardından bu yıl ilk kez İstanbul’da yapılacak olan fuara giriş bileti 75 YTL olacak. Hesaplar 4 gün boyunca bu fuarda 500 milyon dolarlık siparişin alınacağını gösteriyor.

ULUSLARASI piyasalarda yaşanan kriz pekçok ülkeyi etkisi altına alırken, lüks tüketimde planlar aynen devam ediyor. Dünyanın en lüks tüketim ürünlerinin sergilendiği Millionaire Fair, bu yıl ilk kez Türkiye’de de yapılıyor. Hollanda, Belçika, Rusya, Almanya ve Çin’in ardından ilk defa İstanbul’da 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Millionaire Fair, lüks markalar ve lüks yaşam hizmetleri hedef kitlesine tanıtımını yapacak. Yapıldığı her ülkede büyük sansasyon yaratan fuarda houte couture moda markalardan, milyar dolarlık emlak projelerine, saat ve mücevherlerden, ünlü otel zincirlerine kadar dünya genelinde 220 milyar dolar büyüklüğe erişen lüks tüketim ürünlerinin örnekleri sergileniyor.

Auto Show gösterge oldu

Küresel krize karşın planlarını bozmadıklarını söyleyen CNR Genel Müdürü Rüştü Barkay, bu fuarda doğrudan satış yapılmamakla birlikte, 4 gün boyunca yaklaşık 500 milyon dolarlık bir alışveriş cirosu beklediklerini kaydetti. Barkay, bu rakama otel, konaklama gibi diğer harcamaların dahil olmadığını söyledi. Barkay, krizin bu planları nasıl etkilemediğine ilişkin sorumuza ise şu yanıtı verdi: "Son dönemde yaşanan mali çalkantı fuarımıza katılımı hiçbir şekilde etkilememiştir. Ayrıca, geçen hafta yine CNR Expo Fuar merkezimizde gerçekleşmiş olan Auto Show fuarı esnasında lüks araçların neredeyse tamamı satılmış ve birçok marka sıra yazmıştır. Sadece bu durum bile lüks tüketimde herhangi bir azalma olmadığının göstergesidir. Ayrıca, krizlerden etkilenmeyen yegane sektör fuarcılık. Çünkü fuarlar firmaların ürünlerini pazara sunma ve yeni müşteriler bulabilmeleri için en etkin araçtır."

Reina lounge açacak

100’ün üzerinde firmanının ürünlerini tanıtacağı fuarın giriş biletleri 75 YTL olacak. "Yalnızca dünya ölçeğinde bilinirliği olan lüks markaların, lüks yaşam hizmetlerinin seçkin hedef tüketiciye sunulduğu bir zirve" olarak nitelendirilen fuarda, ürün sunumlarının yanı sıra fuarda eğlencelere de yer verilecek. Ünlü eğlence mekánı Reina’nın fuar içinde oluşturacağı lounge’da konuklarn ağırlanacak. Uluslararası moda kanalı Fashion TV tarafından gerçekleştirilen gala gecesinde, bir de 22 ülkede yayınlanacak bir mankenlik yarışması yapılacak. Ayrıca bir de 20 ulustan 20 çiftin ulusal gelinlik ve damatlıkla ülkelerini temsil edileceği "Ulusların Düğünü" adında bir de etkinlik olacak olacak.

1 milyon dolarlık saat, 875 bin Euro’luk otomobil
/images/100/0x0/55ea7815f018fbb8f881f92e


ÖZEL
yapım ayakkabılardan, telefon ve mücevherlere, yüzme havuzlarından yatırım projelerine kadar pek çok farklı ürünün sergilendiği fuarın, iddialı bazı ürünleri şöyle:

Geylan Saat ve Aksesuar’a ait, 1 milyon İsviçre Frangı (1 milyon 160 bin dolar) değerinde, platin Franck Müller saat.

Has Halı’dan fiyatı açıklanmayan ’Kainat Halısı.’ Guines Rekorlar Kitabı’na dünyanın en ince halısı olarak giren bu halının bir benzeri Beyaz Saray’da.

Lüks İngiliz markası Bentley’in, Auto Show’da 875 bin Euro ile en pahalı model olarak sergilenen modeli.

Topal Mücevher’in Irak’lı ressam Souadad Kandemir ile tablolarından esinlenerek hazırladığı 2 milyon dolarlık özel takı koleksiyonu.

Vicem tarafından yapılan 46 metrelik, 2 tane 3600 beygirlik motoru bulunan, 32 mil hız yapan 21 milyon Euroluk tekne.

James Bond’un arabası olarak bilinen, 350-400 bin Euro değerinde Aston Martin’in yeni kasa 2009 DB9 serisi.

Adaboard Yatçılık’tan bir benzeri Rus milyarder Abromoviç’e satılan ABY 36 Oyster modelinin ikizi, 350 bin Euro değerindeki deniz limuzini denilen tekne.

Ünlü F1 pilotu Michael Schumacher’in Dubai kıyısında adını taşıyan adasında yapılacak olan projenin lansmanı. Schumacher bunun için İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Hilton Otelleri’nin ünlü veliahtının "Paris Hilton By Diciotto 18" isimli markasının Türkiye’ye ilk tanıtımı da bu fuarda yapılacak.

Türkiye’deki hedef kitle 50 bin kişi

MİLYONERLER
Fuarı Türkiye’de düzenlenirken, hesapların nasıl bir potansiyel üzerine yapıldığını sorduğumuz Rüştü Barkay, şunları söyledi: "Türkiye’de şu anda 50 bin dolar milyoneri bulunuyor. (Bankalarda 1 milyon dolar ve üzeri hesabı bulunan mevduat sahibi sayısı) Bu rakam geçen yıllara göre 8 bin kişi artmış. Yani yüzde 18’lik bir artış konusu. Bu artış tüm dünyadaki milyoner sayılarının artış ortalamasının üzerinde. Türk iş ve ve cemiyet dünyasından davetlilerimizin yanı sıra Ortadoğu’dan içlerinde Dubai, Bahreyn ve Katar’ın bulunduğu çok sayıda ülkeden ziyaretçilerle Rusya, Ukrayna ve 16 BDT ülkelerinden ve komşularımız Yunanistan, Bulgaristan, Suriye’den alıcıların ziyaretini bekliyoruz. En çok katılım Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’dan olmakla birlikte, 15 bin civarında ziyaretçinin fuarı gezmesini bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!