Lüks markaları İtalya’da üretecek

Güncelleme Tarihi:

Lüks markaları İtalya’da üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 07:00

Desa, geçtiğimiz günlerde açıklanan ve İtalya’nın Toskana bölgesinde hayata geçecek yatırım için ilk 6 ayda 2 milyon Euro’luk yatırım yapılacağını belirtti. Prada, Miu Miu ve Furla ve gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan Desa söz konusu yatırımla, üretim yaptığı markalar arasına yeni markaları da ekleyecek.

Haberin Devamı

İtalya’daki yatırımın ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada yer alan e-ticaret sitesi Zalando’yla gerçekleştirilen iş birliğinin detaylarını, basın toplantısında paylaşan Desa CEO’su Burak Çelet, “Avrupa’daki müşterilerimize daha yakın olmak için bu yatırım kararını aldık. Daha önce Türkiye’den ürün almayan markalar, ‘yatırım olursa sizinle işbirliği yaparız’ dedi. Bu tesis, yeni müşteri potföyü oluşturmamıza katkı sağlayacak” diye konuştu. Türkiye’de toplam 2 bin kişinin istihdam edildiğini, İtalya’da kurulacak üretim ve Ar-Ge tesisinde ise 50 kişiyi istihdam edeceklerini söyleyen Çelet, tesisin yılın son çeyreğinde üretime başlayacağını belirtti.

6 ÜLKEDE ONLINE SATIŞ

Enflasyonun fiyatlara yansımasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Çelet, şunları söyledi: “ÜFE-TÜFE arasındaki makas çok açılmış vaziyette. Perakende fiyatına sattığımız ürünlerle, yeni sezon satın alma fiyatlarını karşılaştırdığımızda neredeyse başa baş gidiyor. Kış sezonuyla hazır giyim moda ve deri sektöründe ciddi fiyat artışlarıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu oran resmi enflasyonun altında kalmayacaktır, fiyatlarımızda yüzde 80’lik artış göreceğiz. Özellikle Rus turistlerin geldiği bölgelerde yabancı satış oranı yüzde 50’leri geçiyor. Perakende, turist geldiği sürece kuvvetli olacak.” Desa’nın perakende cirosunun yüzde 13’ünün online’dan geldiğine; online alışverişlerde geçen yılki büyüme ivmesinin azaldığına dikkat çeken Burak Çelet, Zalando’yla imzalanan anlaşmayla yurtdışında 6 ülkede Desa markasıyla satış yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘KATMA DEĞERLİ İHRACATI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

İtalya'daki yatırımı bölgede beklenen resesyon özelinde de değerlendiren Desa CEO’su Burak Çelet, “Avrupa’da resesyon ilk etapta bizi de çok düşündürdü. Oradaki tüm müşterilerimizi ziyaret ettim ve yılın sonunu nasıl gördüklerini sordum. Onlar da büyümenin devam edeceğini söylediler” dedi. Ülkemizin kg başına ihracat değeri 1.2 dolar, bizim kg başına ihracat değerimiz 116 Euro civarında. İtalya’daki yatırımın bu katma değeri daha çok arttırmasını ümit ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!