Lüks kiralamanın en önemli adresi

Güncelleme Tarihi:

Lüks kiralamanın en önemli adresi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 01:03

Türkiye’nin 13 noktasında yer alan ‘Borusan Premium Kiralama’ 2 bin 400 adede çıkarmayı hedeflediği filosuyla kiralamada lüksün en önemli adresi olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

BORUSAN Otomotiv’in bünyesinde yer alan ‘Borusan Premium Kiralama’ şirketi, 2013 senesinde 100 milyon TL’yi aşan ciro ve 205 milyon TL’lik otomobil yatırımı gerçekleştirdi. Şirketten yapılan açıklamada, “2014 yılında 125 milyon TL üretip, 120 milyon TL yatırım yaparak; filomuzu 2 bin 400 adede çıkarmayı ve 300 milyon TL’lik aktif büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz” denildi.

EN YAKIN SHOWROOM

Merkez ofisi Dolmabahçe’de olan Borusan Premium Kiralama, şu an için İstanbul’da 3, Ankara’da 2, Bursa’da 2, İzmir, Adana, Eskişehir, İzmit, Antalya ve Konya’da 1’er nokta olmak üzere toplam 13 noktadan müşterilerine hizmet sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada verdikleri hizmetle ilgili şunlar yer aldı: “Rekabete kıyasla en önemli farkımız bulunduğumuz nokta sayısında. Müşterilerimiz istedikleri otomobili görmek için en yakın showrooma gidip, istenilen üründe uzmanlaşmış satış danışmanları ile görüşüyorlar. İsterlerse satın alma, isterlerse de kiralama konusunda kendilerine aynı danışman destek veriyor.”

Haberin Devamı

DÖNEMSEL KAMPANYALAR

Borusan yetkilileri, kiralama alanında dönemsel olarak kampanyalar da düzenlediklerini ifade ederek, “Örneğin son olarak yaptığımız ÖTV artışını müşterilerimize yansıtmadığımız, ‘ÖTV’nin artısı’ kampanyamız oldu. Bu kampanyalar çok önemli” açıklamasını yapıyor.

PARA bağlamak YERİNE kiralama

OTOMOBİL satışlarında öngörülen düşüşlerin kiralama şirketlerine yansımasıyla ilgili olarak ise Borusan Premium Kiralama’dan şu açıklama yapıldı; “Araç maliyetleri ÖTV’den doğrudan etkileniyor ama ikinci el fiyatları birebir aynı mertebede artmıyor. Örneğin yeni bir otomobilin fiyatının 100 TL, ikinci el beklenen satış fiyatının 60 TL olduğunu varsayalım, ÖTV artışı ile aracın fiyatı 110 TL olurken ikinci el fiyatı 65 TL oluyor. Aradaki değer kaybı 40 TL’den 45 TL’ye çıkmış oluyor. Bu durumda kiralama fiyatları da vergi artışından etkileniyor. Hatta yüzdesel olarak aracın fiyatı yüzde 10 artmış olurken bazı modellerde kiralama tutarındaki artış bu artışın da üzerine çıkmak zorunda kalıyor. Şu an marjlarımızdan feragat ederek ÖTV artışını müşterilerimize yansıtmamaya ya da kabul edilir oranlarda yansıtmaya çalışıyoruz. Genel olarak biz de, diğer sektörler gibi bu yıla belirsizliklerle başladık. Pek tabi ülkede yaşanan her türlü gerilim ve ekonomik dalgalanmalar bizi de etkileyecektir, ancak sektörümüz için beklentiler çok kötümser değil. En azından otomotiv sektöründe öngörülen daralmaya bakarak bizim daha iyimser olduğumuzu söyleyebiliriz. İyimserliğimizin altında yatan sebep ise ÖTV artışının yarattığı etkiden ziyade; araç edinme kararının ötelenmesine yol açacak ekonomik durumların yaşanacağı bir süreçten geçeceğimizi tahmin etmemiz. Bu gibi dönemlerde firmalar, özellikle küçük ve orta boy işletmeler, kredi limitlerini kendi esas faaliyetlerini desteklemek için kullanma eğiliminde olacaklardır. Piyasa tabiri ile ‘arabaya para bağlamak’ akıllıca olmayacaktır.

Haberin Devamı

28 farklı noktada 1450 araca ulaştı

2013 yılında yaptıkları yatırımla günlük araç kiralama alanında önemli bir noktaya ulaştıklarını söyleyen Almira Car Rental Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, “2012 yılında 500 adet olan araç filomuzu 1450 adete çıkardık. Hizmet ağımızı Türkiye’nin 28 farklı noktasına taşıyarak müşterilerimizin talep, ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamaya çalıştık. Operasyonel kiralama alanında ise uluslararası şirketler ve seçkin KOBİ’leri müşteri portföyümüze kattık” dedi.

HİZMET KALİTESİ ÖNEMLİ

Sektördeki son dönemlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tuğrul Denizaşan, “Kur ve ÖTV artışı sonucu sıfır araç fiyatları geçen yıla göre ortalama yüzde 20 oranında arttı. Ayrıca araca sahip olmak için kullanacağınız kaynağın maliyetleri de kredi oranlarındaki artış, kredi tutarı ve vadesindeki sınırlandırmalar ile sürekli artma eğilimi göstermekte. Bunu uzun dönem filo kiralama talebindeki artıştan da görebiliyoruz. Araç fiyatlarının artması ile birlikte günlük kiralama fiyatlarının da yükselmesi beklenebilir. Ancak mevsimsel etki ve sektör içi yaşanan rekabet fiyatların makul seviyede kalmasını sağlarken, hizmet kalitesi de gelişmekte. Araç filomuzu 2 binli adetlere taşıma planımız ile günlük kiralama sektörü içerisindeki payımızı yükselteceğiz. Havalimanı ofis sayımızdaki artış, üstün hizmet anlayışımızı yeni kurumsal ve bireysel müşterilerimizin de tecrübe etmesini sağlayacak. Araç parkımızın genişlemesi ile maliyetlerimizi aşağı çekerek fiyat rekabetinde de bir adım öne geçeceğiz. Araç marka çeşitliliği açısından zengin ve genç filomuz, farklı araç kullanımı deneyimlemek isteyen müşterilerin Almira’yı tercih etmesi kolaylaştıracak” diye konuştu.

Haberin Devamı

2 BİN ADETİ GEÇECEK

2014 yılında da araç sayısını arttırmak için yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Tuğrul Denizaşan, şunları anlattı: “Almira Car Rental Services olarak sektöre yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2013 yılını 28 ofis ile tamamlamıştık. 2014 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Bodrum, Samsun ve Antalya havalimanlarında yeni ofislerimiz ile yerimizi aldık. İstanbul Atatürk, Dalaman havalimanlarında ofislerimiz açılmak üzere, arkasından deneyim ve kaliteli hizmetimizi İzmir ve Ankara havalimanlarına taşıyarak gücümüzü yılın ilk yarısında sektöre hissettireceğiz. Filomuzu 2 bin adete çıkaracağız.”

Kiralık kamyona yoğun ilgi var

İşletmeleri önemli giderlerden kurtaran ve işe odaklanmalarını sağlayan Ford Trucks Kiralama Hizmeti, kısa sürede büyük ilgi gördü. Ford Otosan Kamyon Operasyonları Grup Müdürü Emrah Duman, “Firmalara büyük avantaj sağlayan kiralama sektörünün hızla büyümesini bekliyoruz”
dedi.
FORD Otosan, tarafından Mayıs ayında faaliyete geçirilen Ford Trucks Kiralama Hizmeti müşterilerine çekici kiralama hizmeti vermeye devam ediyor. Araç kiralama işinde önemli bir tecrübeye sahip Avis işbirliği ile oluşturulan Ford Trucks Kiralama markası ile gücüne güç katan Ford Trucks’ın kiralama hizmetini kullanan firmalar; araçların bakım ve plaka masrafları, muayene ve sigorta ücretleri, motorlu taşıtlar vergisi ile finansman giderlerinden kazanç sağlarken; tam kapsamlı kasko, full garanti paketi ve Filobil – Filo yönetim sistemi güvencesiyle komple çözüme sahip olarak, işlerine daha fazla odaklanabiliyor. 0 km araçlarla 12 aydan 47 aya kadar uzun dönem kiralama seçeneği esnekliği sunan Ford Trucks; kullanılmış araçları ise süre kısıtlaması olmaksızın kısa dönem kiraya veriyor.

Haberin Devamı

HIZLA BÜYÜYECEK

Ford Otosan Kamyon Operasyonları Grup Müdürü Emrah Duman, ağır ticari kiralama sektörünün aynı binek araç kiralama sektörü gibi hızla büyüyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araç alımına ayrılan sermayenin işletme sermayesi olarak kullanılabilmesi şirketlere hızlı büyüme imkanı veriyor ve kredi limitlerinin açık kalmasını sağlıyor. Kiralama modeli özellikle, bir iki yıllık dönemsel ihale alan şirketlere büyük avantaj sağlıyor. Sistem; özsermaye ve finansal kaynakları araca değil işe yönlendirme, kredi limitini doldurmama, kiralama faturasını ay bazında gider gösterebilme, personel masraflarının azalması, öngörülemeyen masrafların sıfırlanması gibi avantajlar sunuyor. Dolayısıyla; bu sektörün hızla büyümesini ve yıllık kiralama adetlerinin kısa vadede 1500, 2016’da ise 3000 adete ulaşmasını bekliyoruz.”

AYDA 999 EURO

Haberin Devamı

Ford Cargo 1838T modeli aylık 999 Euro + KDV ‘den başlayan fiyatlarla, Ford Cargo 1846T modeli ise aylık 1.049 Euro + KDV’den başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor. Kiralama hizmetinden faydalanmak isteyen firmalarda; C2, L1, L2, M1, M2, M3, N1 ve N2 yetki belgesine sahip olmaları şartı aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!