LPG, istasyonlarına sıkı denetim başlıyor

Güncelleme Tarihi:

LPG, istasyonlarına sıkı denetim başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu, LPG ikmal istasyonlarının daha etkin denetimi için, yeni bir sistem oluşturduklarını bildirdi.

Tanrıkulu, LPG'nin otogaz olarak kullanımı nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendirdiğini, bu nedenle son derece hassas olunması ve belirlenen standartlara uyulması gerektiğini ifade etti. LPG dönüşü yapacak firmalara imalat yeterlilik belgesi verilmesinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yetkisinde bulunduğunu kaydeden Tanrıkulu, söz konusu belge verilirken ‘‘TSE’’ ve ‘‘E’’ işaretli malzeme kullanımı, orijinal benzin depolarının yerinden sökülmemesi, LPG tankının her 10 yılda bir değiştirilmesi, her tip araç için ‘‘Yakıt sistemi uygunluk raporu’’ istenmesi ve dönüşüm yapanaraçların LPG'li olduklarının ruhsatlarına işlenmesi gibi kriterler arandığını vurguladı.

Tanrıkulu, bu kriterler ile araçların alternatif yakıt sistemine uygun şekilde dönüştürülmesinin sağlanması ve bu şekilde trafikte can ve mal güvenliğinin korunmasının hedeflendiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!