Libeskind bereketi

Güncelleme Tarihi:

Libeskind bereketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 01:56

İstanbul Kartal’da yer alan Metsan Nexus projesinde mimar Daniel Libeskind adını duyan Dubai ve Alman otel zincirleri 5 yıldızlı otele talip oldu.

Haberin Devamı

BU yıl 55’inci yılını kutlayan Metsan İnşaat’ın Kartal’da hayata geçirdiği ‘Metsan Nexus’ projesindeki otel, yabancı zincirlerin ilgisini çekti. 560 milyon lira yatırım değerine sahip projenin mimarı ikiz kuleler olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi (WTC Ground Zero) bölgesinin yeniden projelendirilmesinin baş mimarı Daniel Libeskind. Dünyanın en büyük 50 mimarı arasında gösterilen ve yaşayan en iyi 3 mimardan biri olarak anılan Libeskind’in imzası projenin uluslararası arenada duyulmasını sağladı.
Konut, rezidans, ofis ve otelden oluşan projelerine yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini söyleyen Metsan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu, “Projedeki otel için Alman ve Dubaili otel zincirleri ile görüşüyoruz. Proje içinde 5 yıldızlı ve 300 odalı bir otel olacak. Konutlardaki bireysel alımda ise Çin ve Körfezli yatırımcılar var” dedi

Haberin Devamı

YÜZDE 42’SİNİ SATTI

Projede 18’inci kata ulaştıklarını ve yüzde 42’sini sattıklarını söyleyen Satoğlu, “Projemiz 36 katlı 2 bina ve ortasında 19 katlı dairesel bir kuleden oluşuyor” dedi.

İstanbul değişiyor

İSTANBUL’daki kentsel dönüşüm sürecini değerlendiren Daniel Libeskind, 4 yılda radikal bir değişim gördüğünü söyledi. İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıktığını belirten Libeskin, “Kentsel dönüşüm sürecini yeni talep ve beklentilerle ilişkilendirmek önemli. Yeni projelerde tarihi taklit etmek yerine beklentileri tarihi değerlerle entegre etmek gerekir” dedi. Libeskind, İstanbul’da yeni projeler yapmak istediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!