Lazer epilasyon yaptırmadan önce...

Güncelleme Tarihi:

Lazer epilasyon yaptırmadan önce...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 09:58

Yaz ile birlikte istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen kişilerin en fazla başvurduğu yöntem olan lazer epilasyon, tercih edildiği kadar şikâyet de alıyor. Kiminin vücudunda yanık oluşuyor; kimi tedaviye yanıt alamıyor. Ücret ve iadelerde sorun yaşayanlar birbiri ardına tüketici hakem heyetlerine başvuruyor.

Haberin Devamı

Serpil Çınar, İstanbul Şişli’de faaliyet gösteren E. Estetik Güzellik merkezine başvurdu. Merkezin web sitesinde ilk seansta yüzde 50 dökülme garantisi veriliyordu. Çınar, 5 seans gittiği halde tüylerinde hiçbir azalma olmadığını görerek ödediği ücretin iadesini istedi. Şirkete ihtarname çeken Çınar, olumlu yanıt almaması üzerine Kağıthane Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundu. Çınar, lazer epilasyon için gittiği merkezde yasak cihazların da kullanıldığı iddiasında.

Lazer epilasyon yaptırmadan önce...

DOKTOR GÖZETİMİNDE YAPILMALI
Çınar’ın işaret ettiği ‘yasak cihaz’ iddiasının gerisinde ise Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği bulunuyor. Yönetmeliğe göre epilasyon işlemi yapılacak yerlerde mutlaka poliklinik olmalı ve bu işlemler doktor nezaretinde yapılmalı.
Ancak lazer epilasyon ile ilgili sorun yaşayan tek isim Serpil Çınar değil gibi görünüyor. Onlarca kadın, sorun yaşadıkları merkezlerle ilgili şikayetlerini bir yandan yargıya taşırken diğer yandan şikâyet paylaşım sitelerinde dile getiriyor.

Haberin Devamı

Özellikle temmuz ayında yoğunlaşan şikâyetlerden bir bölümü Şikâyetvar.com isimli sitede şöyle yer aldı:

S.M: (Ş. Güzellik Salonu)-26 Kasım 2014 tarihinden bu tarihe kadar çene ve bıyık bölgesine sayısız iğneli ve lazer epilasyonun yanlış uygulanması sonucunda mevcut kılların her geçen gün biraz daha azalması gerekirken, artış olmuş ve bu artış 7 ayda yüzde 150' ye ulaşmıştır. 7 ayda 290 TL ücret ödedim, Firma sahibi olan Dr. S. K. beyle görüşmemizde yanlış uygulamadan kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi konusunda yardımcı olunacağı söylenmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı.

KOLLARIMI YAKTILAR
A.U.: (U. Polikinliği)- İlgisiz bir birim, bilgisiz ve acemi insanlara teslim edildim tüm kollarımı yaktılar. Sorumlu doktor beni birde azarlayıp kovdu. Baş hekime çıktım oralı bile olmadı. Sağlık Bakanlığına şikayet ettim ama sonuçsuz kaldı.
S. K.: (C. Güzellik Merkezi)- Her şey epilasyon yaptırmaya ikna edip kredi kartından paraları çekene kadar, her şeyi allayıp pulluyorlar sonrasın da biz müşteriler ezik vaziyette bin ricayla randevu vermeleri için neredeyse yalvarma modunda gidiyoruz. Aynı kişinin epilasyonumu yapması için 4 ay bekle sonra 15 dakika geç kaldım diye epilasyona almadılar.

Haberin Devamı

SİZDE HORMON BOZUKLUĞU VAR
B.S.: (F. Akademi)- ‘Bizim cihazlarımız diğerlerine benzemez ince tüyleri bile görür’ şeklinde iddialarda bulunuyorlar ama 8 seans gittiğim halde hiçbir değişiklik görmedim. Üstelik bir sağlık sorunum olmadığı halde ‘O zaman sizde hormon bozukluğu var’ diyorlar. Çalışanlar saygısız, seans sırasında sesinizi bile çıkarmanız halinde sizi azarlıyorlar. Randevu sistemi şaka gibi, sürekli yanlış dağıtılıyor ve boşluk olduğunda sizi arayıp haber vermek yerine her gün her saat sizin aramanızı bekliyorlar. Kampanyalı almadıysanız abartılı fiyatlar söylüyorlar, hem epilasyon için hem de başka hizmetler için. Hem zaman hem para kaybı ve kötü muamele gördüm.

Haberin Devamı

C.G.M: (T. Güzellik Salonu)-Ankara'da bulunan bu salona şubat ayında lazer epilasyon için referans üzerine gittim. Yazın düğünüm var yaza kadar toplam 5 seansta ne kadar azalma olur diye sorduğumda yüzde 70 azalma olur sözü üzerine seanslara başladım. İkinci seansında makinaları bozulmuş ancak haberleri yok. Olabilir diye seanslara devam ettim. Ancak dördüncü seansta yine makinaları bozulmuş ve kalitesi daha düşük başka makinayla devam ediyorlar. Ancak müşteriler bilgilendirilmiyor seans ücretini peşin vermeme rağmen muhatap bulamıyorum. Toplam 5 seansın ikisi boşa gitti ve beklentimi karşılamadı. Ayrıca her seansa farklı personel giriyor. Hizmet kalitesi sıfır ve sözlerinde durmuyorlar.

Haberin Devamı

YANIK İZLERİ GEÇMEDİ
S.F: (E. Medikal)- 2 kez lazer epilasyon yaptırdım. 1. seansta kızarıklık ve küçük bir yanık izi vardı. 2. seansta ise kollarımın ve yüzümün 15 noktasında kalın çizgiler şeklinde ikinci derece yanık oluştu. Defalarca doktora gittim, plastik cerrahi servisinde tedavi gördüm. Ancak 2 ay olmasına rağmen yanık izlerim geçmedi.

TÜYLERİM DAHA GÜR ÇIKTI
E.C: (B. Güzellik Merkezi)- 15 seans lazere gittim ve hiç olumlu sonuç almadım tam tersine tüylerim daha gür ve kalın halde çıktı. Bunları ilk seanslardan beri oradaki kişilere söyledim ve hiçbir zaman kabul etmediler. Bana hormon testi yapın dediler ve ben bunu yaptırırım sıkıntı olmazsa telefi edecek misiniz dediğim zamanda hayır böyle bir şey olmayacağını ve benim tüy yapımdan olduğunu söylediler.
Yani hiçbir şekilde kabul etmiyorlar ve neredeyse tersleme moduna geçiyorlar. benimle birlikte giden bütün arkadaşlarım memnun kalmadı. Gitmek için düşüneler için söyleyeyim parayı alana kadar çok samimiler ve güler yüzlüler itiraz edince o samimiyet ve güler yüzden eser kalmıyor.

Haberin Devamı

7 GÜN İÇİNDE İPTAL İŞLEMİ YAPMADI
Ö.A: (D. Spor ve Güzellik Merkezi)- 6 Temmuz tarihinde D. Spor Güzellik Merkezine girdim. Kendini sorumlu müdür olarak tanıtan C. T. bana 1000 TL karşılığında cilt bakımı ve epilasyon sattı. Bu hizmetten hiç faydalanmadan yasal süre içinde (yedi gün) iptali için şahsen başvurdum. Firmalarının iptal işlemi yapmadığını söyledi ve kendisinin zaten yetkili olmadığını iddia etti. 6502 No.lu Tüketici Koruma Kanunu’nun 18. ve 52 maddelerine göre işlemin iptali ve para iadesi talebi ediyorum doğal olarak.

4 BİN LİRA PARAM GİTTİ
Ş.A. (E. International) - Şubat 2013 tarihinde lazer epilasyonda uygulayıcı hatasından cildimde yanıklar oluştu ve bunun geçmesini 2 sene bekledikten sonra geçirecek diye fraksiyonel lazer tedavisi yaptı Dr. Y. S. ve daha da berbat şekilde genişlemiş bir alanda yanık izi kaldı. Toplamda 4 bin liraya yakın paramı aldılar, bacağımı yaktılar ve 2,5 sene sonunda biz bir şey yapamıyoruz gidin şikayet edin dediler.

4 YILDIR GİDİYORUM SONUÇ AYNI
Z.Ç: (S. Güzellik Merkezi)-4 yıldır lazer epilasyona gidiyorum. Hiç mi düzelme olmaz. 1500,00 TL para verdim kendi paramla rezil oluyorum. Çalışanlar da ilgi alaka, saygı sıfır. Her seansa gittiğimde farklı çalışanlar, farklı yöneticiler. Sanki çok iyi bir yerde çalışıyorlar burunları bir karış havada. Temizlik hijyen deseniz iyi değil.

BAYILTANA KADAR DEVAM ETTİ
Ş.G: (Ö. O. Hastanesi)-Hastane olduğu için güvendim ve Lazer epilasyon için başvurdum. Gözlerini para bürümüş bu insanlar sizi öyle bir etki altına alıyorlar ki, sağlığınızla oynayarak size zarar verirken kendilerini haklı görüyorlar. Başvurunuzda size ne bir tahlil-tetkik ne de cilt tipi analizi yapılmadığı gibi herhangi bir hastalığın olup olmadığı sorulmuyor bile. Paket olarak aldığım hizmeti çabuk sonlandırmak için 7.seanstan sonra dozu artıran N. K. bayıltana kadar uygulamaya devam etti. Oracıkta bayıldım, sonrasında yine hastanelik oldum, yanıklar, kanamalar dayanılır gibi değildi. Yaşadığım acının tarifi yoktu. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz.

6 BİN 500 LİRA VERDİM SONUÇ AYNI
D.T.: (M. Lazer Epilisyon)-Üç sene önce M. Lazer Epilasyon'da lazer epilasyona başladım. 6 seans sonunda kesinlikle biteceğini söylediler. Paketim bitti tüyler hiç azalmadı sadece inceldi sonra 1 paket daha almak zorunda kaldım sonuç yine hüsran oldu ve 1 paket daha aldım yani toplamda 3 paket aldım ve 6500 TL para ödedim ancak yinede memnun kalmadım halen çıkıyor tüyler. Doktor beyle görüştüm artık para ödemek istemiyorum birkaç seansta siz ücretsiz yapın dedim sizin tüyleriniz zor devam etmek istiyorsanız paket satın alacaksınız dedi ve tüylerim bitmiş benim kendi takıntım imiş. Alakası yok gayet güzel çıkıyor. 6bin 500 TL sonunda böyle olacağını bilsem hiç başlamazdım. Kısacası M. tercih edilecek bir yer değil.

GİT BERBERDE KESTİR!
O.K: (E. İ. Hastanesi)-Randevuyu veren görevli gireceğim lazer hakkında tarih ve saat haricinde hiçbir bilgi vermedi. Oraya gittiğimde lazeri yapacak olan kılları neden kesmediğimi, lazer olabilmem için kılların jiletle alınarak 0 (sıfır) olması gerektiğini söyledi ve bu işlemi klinikte yapamadıklarını söyledi. Lazer bölümünün görevlisi sokağın karşısında bir erkek kuaförü olduğunu ve orada kılları kestiklerini söyledi. Sinirli bir şekilde gittim ve 30 TL'ye kılları kestirdim. Sonradan öğrendiğime göre bu kuaför E. İ. Hastanesine hem müşteri gönderip komisyon alıyor. Klinikte oraya kıl kestirmek için müşteri yolluyor. Tezgaha bakın. Müşteriyi saf yerine koyuyorlar.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!