Las Vegas'ta öne çıkanlar

Güncelleme Tarihi:

Las Vegasta öne çıkanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 00:00

Haberin Devamı

TV’de 4K dönemi

ELEKTRONİK sektörünün dev isimlerinden Samsung, Sony, Panasonic, LG ve Sharp 4K çözünürlüğe sahip en yeni televizyonlarını tanıttı. OLED teknolojisi sayesinde neredeyse kâğıt kadar incelen televizyonlar arasında en dikkat çekeni ise Samsung’un 110 inç yani 264 ekranlı televizyonu oldu.

Kulaklık değil ‘yanaklık’

ABD’nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES’te çığır açan teknolojilerden biri Panasonic’ten geldi. Japon üreticinin geliştirdiği bir kulaklık, kulağa değil elmacık kemiklerinin üzerine oturuyor. Ses dalgalarını elmacık kemikleri üzerinden algılanması sayesinde dış dünyadan kopmadan işlerine fonda çalan müzikle devam etmek isteyenler için özel geliştirilen bu kulaklık, aynı zamanda üzerindeki bir mikrofonla telefon görüşmelerine de imkân veriyor.

Haberin Devamı

Mesajı saatten okutacak

CASIO, bluetooth bağlantı özelliği bulunan G-Shock saatleri üzerinden, cep telefonuna gelen uyarı ve mesajıların okunmasını sağlıyor.

Şeffaf çamaşır makinesi

2013 yılının bir diğer ‘moda’ yeniliği ise şeffaf çamaşır ve bulaşık makineleri olacak. Cep telefonu üzerinden çamaşırların durumu hakkında bilgi alınabilirken, buz dolapları da üzerlerindeki LED ekranlarla dolap hakkında bilgi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!