Kuru temizlemeyle dünyaya yayılacak

Güncelleme Tarihi:

Kuru temizlemeyle dünyaya yayılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 20:26

Dry Clean Express Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avşar, sadece 8 yılda 19 vilayette 90 şubeli bir kuru temizleme zinciri olmayı başardı. 2017 sonunda 150 şubeye ulaşmak isteyen Avşar, Avrupa ve Orta- doğuya da ‘Türk markası’ olarak girmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da, 2003 yılına kadar kumaş üretimi yapan Avşar Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcisi Fatih Avşar, önce kurumsal müşterilere yıkama yapan büyük bir

Kuru temizlemeyle dünyaya yayılacak

çamaşırhane (Laundry) kurdu. 2008’den itibaren de son tüketici için ‘Dry Clean Express’ markasıyla kuru temizleme dükkanları açmaya başladı. Şu anda 90 şubeye ulaşan firma, Ukrayna ve Gürcistan’a da girdi. Şimdi sırada Fransa, İtalya ve Orta Doğu ülkeleri var. Yurt içinde 19 vilayette 90 şubeli bir kuru temizleme zinciri haline gelen Dry Clean Express’lerde yaklaşık 600 kişi çalışıyor. Hedef 2017 sonuna kadar 150 şubeye ulaşmak. Dry Clean Express Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avşar şöyle anlatıyor öyküsünü:

Haberin Devamı

BABAM BEĞENMEDİ AMA

“Sivaslıyız. Babadan tekstilciyiz. Ben inşaat mühendisiyim ve mezun olduktan sonra aile işimizde bir süre çalıştım. Babam, ‘yeni bir işe girelim, bize fikir geliştir’ dedi. Ben de oturdum, o yıllardan bugünlere en hızlı büyüyecek sektörleri araştırdım. Sonuçta ‘kuru temizleme’ sektöründe karar kıldım. İşi anlatınca babam biraz bozuldu. Bana, ‘Bula bula bunu mu buldun, milletin kirli çamaşırlarını mı yıkayacağız’ diye takıldı. Ancak, sonradan iş hızlı büyüyünce takdir de etti.

ÖNCE KURUMSAL ÇAMAŞIRHANE

2003’te kurumsal müşterilere yani otellere restoranlara hizmet verecek çamaşırhane (endüstriyel yıkama) fabrikası kurduk. O işte 2009’a kadar devam ettik. Bu arada, kim böyle bir tesis kurmak isterse anahtar teslimi kurabiliyorduk. 2009’da kendi çamaşırhanemizi sattık ve o işten çıktık. Ancak bu arada, işin perakende tarafında ayrıca hızlı büyüme olacağını görmüştük.

VATANDAŞA KURU TEMİZLEME

2007’de, Dry Clean Express’i kurduk ve son tüketiciye yani bireysele hizmet verecek kuru temizleme zinciri kurmak için 2008’de yola çıktık. Özellikle Alışveriş Merkezlerinin (AVM) çok hızlı yayılmasının da etkisiyle işimiz çok hızlı büyüdü. 2017 sonuna kadar 150 şube olmayı hedefliyoruz. Markamız 42 ülkede tescillendi ve yurt dışında Ukrayna ile Gürcistan’da ilk dükkanlarımız da açıldı. Çok yakında Faransa ve İtalya’da açmayı planlıyoruz. Ayrıca Ortadoğu ülkeleri özellikle de körfez ülkelerinde masterfranchising vermeye hazırlanıyoruz.”

Haberin Devamı

DENİZ KUMUYLA TEMİZLİYORUZ

Son yıllarda, kuru temizlemede ‘organik temizlemenin’ öne çıktığını söyleyen Fatih Avşar, “Çünkü kimyasalların kanserojen etkisi bulunuyor. Biz de bu nedenle Türkiye’de Green Earth teknolojisiyle kuru temizleme yapıyoruz. Aslında silikon yani deniz kumu kullanılarak temizleme yapılıyor. Hem enerjiden tasarruf sağlanıyor hem de kıyafetlerde kimyasal atık ihtimali olmuyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!