Kurtarma paketleri garanti altına alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Kurtarma paketleri garanti altına alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 15:14

Almanya Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen, “Avro Bölgesinde gelecekte kurtarma ödemelerinin teminat altına alınması gerektiğini” söyledi.

Leyen, Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, euro bölgesinde gelecekte kurtarma ödemelerinin altın rezervleri ya da kamu sektöründe hisse gibi teminat karşılığında yapılması gerektiği görüşünü savundu. 

Başbakan Angela Merkel'in başkanı olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Başkan Yardımcısı olan Leyen, “Birkaç devlet borçlarının hizmeti için büyük çaba gösteriyor. Buna saygı gösterilmeli. Ancak uzun vadede bu çabaları sürdürmek için teminat gerekiyor” diye konuştu.

Bir yetkili ise Leyen'in açıklamasının Alman hükümetinin resmi görüşünü yansıtmadığını ifade etti.

Şimdiye kadar Alman hükümetinin yetkilileri, Finlandiya'nın Yunanistan'a yaptığı ödemeler karşılığında teminat istemesi konusunda sadece gayri resmi açıklamalarda bulunmuş ve Finlandiya'nın bu çabasının diğer ülkelerin de aynı taleplerle ortaya çıkmasına yol açacağı uyarısında bulunmuşlardı.

Yunanistan geçen hafta, Finladiya'ya Yunanistan için hazırlanan kurtarma paketiyle ilgili yaptığı ödemeler karşılığında nakit teminat vermeyi kabul etmiş, bunun üzerine Avusturya, Hollanda ve Slovakya da benzer taleplerde bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!