'Kürtaj turizmi'yle kaybettiği lisansı için mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Kürtaj turizmiyle kaybettiği lisansı için mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 15:14

Baracuda Tour Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Turizm Belgeleri''nin iptal edilmesinin ardından konuyu adli makamlara taşıyıp, kararın iptali için ilgili yerlere başvurduklarını açıkladı.

Haberin Devamı


Seyahat amacı ne olursa olsun yurtiçi ve yurtdışında sadece ve sadece turizm hizmeti verdiklerini söyleyen Polatoğlu açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Şahsım ve şirketim 30 yıldan beri turizmin içerisindeyiz. Bu dönem zarfında kurucusu olduğum eski şirketim Prontotour ve güncel şirketim Baracuda Turizm bünyesinde sorunsuz binlerce turlar yaptık, yüzbinlerce kişiye hizmet verdik, vermeye de devam ediyoruz. Biz Baracudatour olarak, seyahat amacı ne olursa olsun yurtiçi ve yurtdışında sadece ve sadece turizm hizmeti verdik. Aynen, yurtdışında konser, maç izlemek veya kalp ameliyatı olmak isteyen müşterilerimiz olduğu gibi yurtdışında kürtaj olmak isteyen bir müşterimizin talebi bize ulaşmıştır. 'Kendilerinin muhatap olduğu' doktor ve hastanenin bulunduğu ülkeye otel, uçak, transfer, şehir turu, rehberlik talepleri müşterilerimize sunulmuştur. Müşterilerimiz maç izlemek için tura katılıyorlarsa o turun adı 'maç turu', konser için gidiyorlarsa 'konser turu' ama kürtaj olmak için gidiyorsa onun adı da 'kürtaj turu'dur".

Haberin Devamı

Açıklamasında ayrıca, "30 senedir, tek bir yolcumuzu sokakta bırakmış mıyız? Otelleri, Havayollarını mı dolandırmışız? Rehberlerin parasını mı ödememişiz? Müşterilerin paralarını mı alıp kaçmışız? Tek bir senedimiz, çekimiz mi dönmüş?  Bahsi geçen hangi etik kuralını yıkmışım?" diye soran Polatoğlu verilen kararın ağır olduğuna vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!