Kurban derisi ucuzlayınca Hava Kurumu burun kıvırdı

Güncelleme Tarihi:

Kurban derisi ucuzlayınca Hava Kurumu burun kıvırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçen yıl tanesi 2.5 milyon lira olan kurban derisi, deri sektöründeki kriz yüzünden 450 bin liraya indi. Her yıl kurban derisi bağışlarını çekmek için toplu kesim yerleriyle anlaşan THK, bu yıl kendisine başvuranlara, ‘‘Derileri güzelce tuzlayıp, katlayın getirin öyle alırız’’ dedi.

Her yıl kurban derilerini fırsatçılara veya diğer kurumlara kaptırmamak için haftalar öncesinden duyurular yapmaya başlayan Türk Hava Kurumu (THK), yıllardır süren bu kavgadan vazgeçti. Deri sektöründe yaşanan krizle birlikte geçen yıl 2.5 milyon lira olan kurban derisi fiyatı bu yıl 450 bin liraya düştü. Bunun üzerine geçmiş yıllarda toplu kesilen kurban derilerini alabilmek için kesim masraflarını da üstlenen THK, bu yıl ancak tuzlanıp katlanan kurban derilerini alacak.

DERİYİ BİZE VERİN

Geçen yıl deri sektöründe yaşanan kriz deri fiyatlarını düşürdü. Krizin etkisiyle kapasitelerini düşüren dericiler, kurban derilerini de 450 bin lira gibi öteki yıllara göre çok düşük kalan bir fiyattan satın almaya başladılar. Bu da her yıl Kurban Bayramı öncesi yaşanan ‘‘deri bağışı’’ çekişmesinin son bulmasına neden oldu. Çünkü, deriler eskiden olduğu gibi iyi para kazandıran bir bağış olmaktan çıktı.

THK bu yıla kadar deriler kendisine verilsin diye toplu kesimlerde kesim masraflarına kadar üstleniyordu. Bunun içinde bazı şirketlerle görüşmeler yapıyordu. Contour Hipermarket de, geçen yıl Kurban Bayramı'nda müşterilerine kurbanlarını kesebilmek için yer bile temin etmişti. THK ile temasa geçen şirket, 4 bin deriyi THK'ya bağışlamıştı. Bunun için de THK vatandaşların kesim masraflarını karşılamıştı.

TUZLAYIP GETİRİN

Bu yıl da Kurban Bayramı'nda müşterilerine kesim yeri temin etmeye çalışan Contour Hipermarket, THK'ya geçen yıl olduğu gibi teklif götürdü. Kurban derilerinin bağışlanması için THK ile gürüştüklerine belirten Contour Hipermarket Genel Müdür Yardımcısı Kazım Bilgin, ‘‘Müşterilerimizin kurban derilerinin bağışlanması için THK yetkilileri ile görüştük. Ancak bize kesim ihtiyaçlarını karşılamayacaklarını, deriler tuzlanıp katlanıp getirilirse bağış olarak kabul edebileceklerini söylediler’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!