Kudatgobilik, MESS Başkanı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kudatgobilik, MESS Başkanı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2001 00:00


Nurten ERK
Haberin Devamı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) bu ay sonunda yapılacak seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık koltuğuna, Koç Holding Endüstri ve Halkla İlişkiler Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'in oturması bekleniyor.

Kudatgobilik, MESS Başkanlığı için aday olup olmayacağını Genel Kurul'da açıklayacağını söylemekle yetiniyor. Altı yıldır MESS Başkanlığı'nı yürüten Erdoğan Karakoyunlu ise önümüzdeki dönem için de Yönetim Kurulu Üyeliği için aday olacağını açıkladı. Üç yılda bir yapılan MESS Genel Kurul toplantısı, bu yıl 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 42 yıl önce kurulan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın 236 üyesi bulunuyor.

Erdoğan Karakoyunlu, yapılacak seçim sonunda Yönetim Kurulu'na girmesi ve başkan seçilememesi halinde de MESS'te Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmete devam edebileceğini söyledi. Karakoyunlu, ‘‘MESS Başkanlığı'na diğer kuruluşlarda olduğu gibi çok hevesli çıkmaz. Bizim seçimlerimiz çok çarpışmalı geçmez’’ dedi.

RAKİBİ DE KOÇ'TAN

Erdoğan Karakoyunlu her ne kadar böyle konuşsa da, bu yılki seçimlerde karşısına emekli olduğu Koç Holding'den bir rakip çıkıyor. 1973 yılından beri MESS'te çeşitli düzeylerde görev yapan Erdoğan Karakoyunlu da, Tuğrul Kudatgolibik gibi uzun yıllar Koç Holding'de üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra MESS Başkanlığı'na seçilmişti.

Halen MESS Başkanı olan Karakoyunlu, 1982-1984 yılları arasında Koç Holding'de Planlama ve Araştırma Geliştirme Başkan Yardımcılığı, 1984-1994 yılları arasında Personel ve Endüstri İlişkileri Başkan Yardımcılığı yaptı. Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Maliye Hesap Uzmanları Vakfı, Galatasaray Eğitim Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan Karakoyunlu, 1995 yılından bu yana MESS Başkanlığı'nı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!