KTHY personeli direnişe geçti Atlasjet ortaklıktan çekildi

Güncelleme Tarihi:

KTHY personeli direnişe geçti Atlasjet ortaklıktan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Atlasjet Havayolları, batma aşamasındaki Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı (KTHY) kurtarmak için kurduğu işletme ortaklığından dün personelin pasif direnişi nedeniyle vazgeçtiğini açıkladı.

Böylece Atlasjet ile KTHY ile arasındaki anlaşma ikinci gününde rafa kalktı. Atlasjet, vazgeçmesinin nedenini “personel direnç gösterdiği için hiçbir veriye ulaşılamamasını” gösterdi. KTHY’nin Genel Müdür Vekili Selim Altıncık da görevinden istifa etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hafta başında uçuş izinlerini 3 aylığına askıya aldığı KTHY, Atlasjet ortaklığına verilmişti. KTHY ile Atlasjet ortaklığı sözleşmesinin önceki gün imzalanması bekleniyordu. Ancak Atlasjet dün sürpriz bir açıklama yaparak ortaklık görüşmelerinden vazgeçtiğini açıkladı. Atlasjet’in açıklamasında, sendika ve KTHY personelinin gösterdiği büyük direnç nedeniyle şirketle ilgili hiçbir veriye ulaşılamadığı belirtilerek, “Çaresiz kaldık. Uçak sahipleri de ‘şirket batıyor’ endişesiyle kontratlarını iptal yönüne gidince KTHY ile işbirliği görüşmelerimizi durdurma kararı aldık” denildi. Atlasjet, açıklamasında şöyle devam etti: “Çalışanların bizlerle dayanışma içinde olmadan tek taraflı çabalarımızla bu işte başarılı olamayacağımız son derece aşikârdır. Bu nedenle gelinen noktada KTHY ile bir işbirliği görüşmelerimizi durdurma kararı aldık.”

Sendikalardan Erdoğan’a mektup

Bu arada, Ada’da örgütlü 32 sendika da, Atlasjet’in sürpriz açıklaması öncesinde KKTC meclisi önünde protesto gösterisi düzenledi. KTHY’nin Atlasjet ile ortaklığa gitmesini protesto eden göstericiler Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere mektup iletti. Atlasjet, mali kriz içinde olan ve işletme ruhsatı Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran 2010’dan itibaren üç ay süreyle askıya alınan Kıbrıs Türk Hava Yolları’na 22 Haziran’da işletme ortağı olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!