Kruvaziyerde yıl sonu hedefi 1.5 milyon turist

Güncelleme Tarihi:

Kruvaziyerde yıl sonu hedefi 1.5 milyon turist
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2023 07:00

Kruvaziyer turizmi açısından parlak bir sezon yaşanıyor. Yılın ilk beş ayında Türkiye limanlarına yanaşan kruvaziyer sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artarak 279 oldu.

Haberin Devamı

Kruvaziyer gemileriyle Türkiye’ye gelen turist sayısı ise 300 bini aştı. Sektör olarak yıl sonuna kadar bu sayının 1.5 milyon kişiye ulaşmasını beklediklerini belirten Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Kabotaj Bayramı öncesinde Türkiye’nin böyle bir başarıyı yakalamış olmasından dolayı memnuniyetimizi dile getirmek isterim. Biz denizciler için kabotajın anlamı çok özeldir ve apayrı bir noktada bulunmaktadır. Bağımsızlığımızın en önemli göstergelerinden olan Kabotaj Bayramı’mız aynı zamanda özgürlüğümüzün de en önemli göstergeleri arasında geliyor” dedi.  

YATIRIMLARIN ARTMASI GEREK

Türkiye’nin kruvaziyer turizminden çok daha fazla katma değer elde edebileceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, “Pandemi ile birlikte sekteye uğrayan kruvaziyer turizminden yeniden pay almaya başladık. Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere özel sektörün de deniz turizmine yatırım yapması gerekiyor. Yatırımlarla birlikte ülkemizin rakiplerinden çok daha ön plana çıkacağını öngörüyoruz. Camelot Maritime olarak tüm dünya kruvaziyer turizmine know-how’ımızla hizmet vermeye hazırız. Hizmetteki kalitemize ile deniz turizminin kalite çıtasını artırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kruvaziyerde yıl sonu hedefi 1.5 milyon turist

KRUVAZİYER TURİSTİNİN GÖZBEBEĞİ KUŞADASI

Yılın ilk beş ayında Kuşadası’na 124, İstanbul’a 50, Çeşme’ye 20, Bodrum’a 19, Antalya’ya ise 8 kruvaziyer gemisi demirledi. En fazla konuğu da 157 bin 940 ile Kuşadası ağırladı. Kuşadası’nı 71 bin 16 ile İstanbul, 14 bin 777 ile Antalya, 13 bin 886 ile Bodrum, 8 bin 418 ile Çeşme ve 7 bin 744 ile Çanakkale takip etti. İzmir ve Marmaris limanlarında da 5 binden fazla turist ağırlandı. 2023’te 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefine, kruvaziyer turizminden de katkı bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!