Krize rağmen büyüme

Güncelleme Tarihi:

Krize rağmen büyüme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 13:45

DENİZLİ'deki üç fabrikasıyla 33 ülkeye kurşun geçirmez cam ihracaatı yapan Uğurlu Otocam Sanayi Şirketi, küresel ekonomik krize rağmen yüzde 25 oranında büyüme kararı aldı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplam 18 bin metrekarelik alandaki üç fabrikasında, 650 personeliyle, otocam, endüstriyel cam, bina ve cephe giydirme camları, cam tencere kapağı, ısı cam, ve kurşun geçirmez cam üretimiyle talebe yetişmekte güçlük çekiyor. Uğurlu Otocam, özellikle terör saldırılarının hedefi olan ABD, İsrail, Lübnan, Suriye, Irak, İngiltere, Rusya, Almanya ve Fransa gibi bir çok ülkeden uzun menzilli silah ve bombalara karşı dayanıklı camlara talebin fazla olması nedeniyle üretim kapasitesinde artışa gidecek.

Yılda 1 milyon 320 bin metrekare cam işlediklerini belirten Uğurlu Otocam Yönetim Kurulu Üyesi ve İhracaat Müdürü Sadık Duman, “Kurşun geçirmez camlara ilgi her geçen gün artıyor. Bu paralele olarak üretimizi arttırıyoruz. Küresel ekonomik kriz bizi doğrudan etkilemedi. Ancak, yabancı müşterilerimiz, etkilendiği için bize dolaylı yansıması az da olsa oluyor. Krize rağmen, yeni yatırımlar yayıp, kapasitemizi artıracağız. Kısacası, bizim cama küresel kriz de işlemiyor” dedi.
Türkiye'den cam ithalatı yapan yurt dışındaki 75 firmayla çalıştıklarını vurgulan Duman, ABD'ın Irak'ta kullandığı Hummer cip ve diğer motorlu araçların kurşun geçirmez camlarının tamamını kendilerinin verdiğini belirterek, “Özellikle, İsrail'den büyük talep geliyor. Daha doğrusu, terörün ve iç çatışmaların olduğu her yerden kurşun geçirmez cam için sipariş alıyoruz. NATO ve Türk Genelkurmay Başkanlığı'nın özel projelerine kurşun geçirmez cam yapıyoruz. 6, 8 ve 12 milim camların birleşmesiyle yapılan kurşun geçirmez camlarla küresel krizde büyümeyi göze aldık” diye konuştu. Uğurlu Otocam İşletme Müdürü Süleyman Yayan da markalaşma ve AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!