Krizde 2 bin kişiyi işe aldı 150 bin kişi daha kuyruğa girdi

Güncelleme Tarihi:

Krizde 2 bin kişiyi işe aldı 150 bin kişi daha kuyruğa girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Türk Telekom, 2009’da 2 bin kişiye yeni istihdam yaratırken, internetten iş başvurusu yapan sayısı 150 bini buldu. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, sektörün en büyük işvereni olduklarını belirtirken, İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan Bozkurt da, en çok çalışılmak istenen şirketler arasında yer aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK Telekom, 2009 yılında 2 bin kişiye istihdam yaratırken, iştirakleriyle beraber 35 bin çalışanıyla Türkiye’nin en çok istihdam yaratan firmaları arasına girdi. Türk Telekom, bu yıl işe başlayan 2 bin yeni çalışanına da yönelik Haliç Kongre Merkezi’nde iki günlük ‘İşe Uyum Programı’ düzenledi. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, bu yıl işe aldıkları 2 bin kişiyle, 2005 yılından beri işe alınanlar toplamının 6 bine çıktığını belirterek, “Yeni istihdam ettiğimiz 2 bin kişi Turkcell’de çalışanların yüzde 60’ına, Avea ve Vodafone’da toplamda istihdam edilenlerin yüzde 80-90’ına denk geliyor” dedi.
Yatırımı hiç kesmedik
Türk Telekom’un sektöründe en büyük işveren olduğunu da kaydeden Doany, şöyle konuştu: “Ürün ve hizmetlerimizi yurtdışına ihraç ediyoruz. Bunu, deneyimin genç ve inovatif beyinlerle uyum içinde çalışması sayesinde başarıyoruz. Bunun için insana yatırım yapyoruz. Son dört yılda yatırımı hiç kesmedik. Teknolojiye, insan kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Data ve erişim şebekesini geliştirdik. Fiber optik çalışmalarına devam ediyoruz. Grubun teknoloji şirketleri ürün ve hizmetlerini ihraç ediyor. Bu şirketlerin geliştirdiği ürünleri Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Mısır ve Hindistan’ın arasında bulunduğu ülkelere satmak üzere anlaşmalar yaptılar. Yeni istihdamların yaş ortalaması 28-30 yaş arasında. Bu, grup için çok önemli. Daha genç insanlarla hizmet vermek telekom sektörü için heyecan verici.”
29 bini Türk Telekom’da
Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt ise, ekonomik zorlukların yaşandığı dönemde bile büyük istihdam yarattıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketin her alanında yeni istihdam politikası belirledik. İstihdamların hepsi Türkiye’nin 81 ilini kapsıyor. İştiraklerle beraber çalışan sayımız 35 bine çıktı. Sadece Türk Telekom’da 29 bin kişi çalışıyor. Bu yıl işe alınanların yüzde 20’si genel müdürlük, yüzde 30’u İstanbul, Ankara ve İzmir’de yüzde 50’si ise Türkiye genelinde istihdam edilecek.”
150 bin başvuru
Türk Telekom’un en fazla çalışılmak istenen firmalar arasında yer aldığına da dikkat çeken Gökhan Bozkurt, internet sitelerinde şu anki iş başvurusu sayısının 150 bini aştığını da kaydetti.
Türk Telekom Akademi hakkında da bilgi veren Bozkurt, bu akademinin 2007 yılında faaliyete geçtiğini, şu anda Türk Telekom ve iştiraklerine hizmet vermekle beraber ileride diğer firmalara ve dünyaya eğitim hizmeti vermeyi hedeflediğini kaydetti.

Haberin Devamı

2010’da da alımlar sürecek

Haberin Devamı

GÖKHAN Bozkurt, “Krize karşın istikrarlı istihdam programı uygulamamızda gazdan ayağımızı çekmedik” diyerek, şu bilgileri verdi: “2005’den beri işe alınan 6 bin kişinin 4 bini mühendis ve tekniker. Bu yıl işe alınanların 1500 erkek, 500’ü ise kadın. Çalışanlara piyasadaki oranlara göre ücret veriyoruz. Ocak ayında da yüzde 10’a varan oranda zam olabilecek. 2010 yılında da eleman alımı sürecek ancak bunun için oran veremiyoruz. İşe alınan elemanlar arasında Turkcell, Vodafone’dan da transferler yaptık. İhtiyaçlar doğrultusunda
bu sürecek.”

1200 kişi 13 otele dağıldı, iki gün eğitimden geçti

İŞE alınan 2 bin kişinin iki günlük oryantasyondan geçtiğini anlatan Gökhan Bozkurt, “Türk Telekom Akademi tarafından düzenlenen ve şirketin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı iki günlük program boyunca yeni çalışanlar, firmanın tüm birimleri ve bu birimlerin faaliyetleri ile ilgili geniş kapsamlı eğitim alacak. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen organizasyon için Taksim, Şişli ve Mecidiyeköy bölgesinde 13 otelde ayırtılan 750 odada 1200 kişi konaklatılıyor. 81 ilden gelen katılımcılar için 10 otobüs kaldırıldı. Oryantasyon kapsamında iki günde yaklaşık 22 saat eğitim verilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!