Kriz kalıcı, Avrupa dışında büyüyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Kriz kalıcı, Avrupa dışında büyüyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 00:00

Fransız otomotiv devi Peugeot’nun Autoshow fuarı için İstanbul’a gelen Genel Müdürü Maxime Picat, Avrupa’daki krizin kalıcı bir yapısı olduğunu vurgulayarak, “2015’ten önce bir büyüme beklemiyoruz. Bu süreçte Türkiye, Rusya, Latin Amerika gibi ülkelerde büyüyeceğiz. Şu an Avrupa dışındaki satışlarımız yüzde 48’e ulaştı. Bu oran daha da yukarı çıkacak” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

301’İN DÜNYA TANITIMI

İstanbul’da dün açılan Autoshow’da gazetecilerle bir araya gelen Picat, yeni pazara sundukları 208 ve İstanbul’da dünya prömiyerini yaptıkları 301 modellerinin kendileri açısından çok stratejik araçlar olduğunu vurguladı. Peugeot 208’in, marka olarak en iyi bildikleri ve güçlü oldukları sınıfta yer aldığını belirten Maxime Picat, “208 şimdiden 250 bin adetlik satış yakalayarak en çok satan üçüncü model oldu. 301 modeli ise yine Avrupa dışındaki pazarlarda bizim kozumuz olacak. 2013 yılında Çin’in de devreye girmesiyle birlikte yılda 150 bin adet 301 satmayı planlıyoruz. Bunun yarısını Çin’de satacağız” diye konuştu.

DİPTE YAKALANDI

Avrupa’da otomotiv pazarının 2007 yılından bu yana yüzde 35 küçüldüğünü belirten Maxime Picat, bu yıl itibariyle en alt seviyede bir stabilite yakalandığını belirtti. “Bazı ülkeler artık dibi gördü. Daha aşağı düşmesi çok zor” yorumunu yapan Maxime Picat, sözlerine şöyle devam etti: “Kriz tahminlerin daha ötesinde bir şekilde olumsuz etki yaptı. Ancak son dönemde alt seviyelerde bir istikrar yakalandı. 2015’e kadar büyüme beklememek gerekiyor. 2015’ten sonra da yeniden bir büyüme bekliyoruz. Ancak, bu büyümenin hangi hızda ve oranda olacağını tahmin etmek çok güç.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!