Kriz geliyor dedik ama duyan olmadı

Güncelleme Tarihi:

Kriz geliyor dedik ama duyan olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 00:00

Dünyanın ilk ‘Gelecek Günü’ 1 Mart’ta Türkiye’de kutlandı.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Gelecek Günü’ kutlamalarına katılan Dünya Fütüristler Birliği Başkanı Timothy Mack, Türkiye Fütüristler Derneği’nin inisitiyafi ile başlatılan ‘Gelecek Günü’nün bundan sonra her yıl 1 Mart’ta global olarak da kutlanması için çaba göstereceğini söyledi. 1 Mart Gelecek Günü’nün zaman içinde yaygın olarak kutlanacağına inandığını söyleyen Mack, “Türkiye’de bu kadar çok sayıda insanın ve özellikle gençlerin gelecek konusuna odaklanmış olması çok sevindirici bir durum” değerlendirmesini yaptı. 

SESİMİZİ DUYAN OLMADI

Dünya ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Mack, fütüristler olarak 2008’deki global krizin gelişini çok önceden gördüklerini belirterek, “Tüm yayınlarımızda ve konferanslarımızda dünyayı bekleyen ekonomik krize ilişkin uyarılarımızı yaptık. Ancak sesimizi duyan olmadı ya da yeterince kişi duymadı. Dünya çapında 40 bin üyemizin yüzde 45’ini iş dünyası temsilcileri oluşturuyor. Uyarılarımızı dikkate alıp, kendini hazırlayanların sayısı çok az oldu” dedi.
Krizden sonra ise, çok sayıda şirketin kendilerine başvurduğunu söyleyen Mack, şunları anlattı: “Şimdi daha çok risk yönetimi yapıyoruz. Artık şirketler bizi daha çok dinliyor. Dünya çapında büyük bankalar gelip bize ‘kriz ne zaman bitecek’ diye soruyor. Biz de kendilerine 2014’ten sonra toparlanma belirginleşecek diyoruz. Microsoft gibi bazı şirketlerse, gelecek konusuna daha çok odaklanmaya başladı. Belli aralıklarla, en tepeden zincirin en son halkasına kadar herkesin katıldığı gelecek toplantıları yapıyorlar, biz de bu toplantıların bazılarına katıldık. ABD Savunma Bakanlığı da gelecek stratejilerini tasarlarken bizimle görüştü, onlar için bazı çalışmalar yaptık.”

Haberin Devamı

ÇALIŞMAK VE SOSYALLEŞMEK

İş dünyasından en çok aldıkları bir diğer sorunun da, konferanslar ve toplantıların nasıl şekil alacağı yönünde olduğunu söyleyen Mack, “İnsanlar gelecekte ofislerin ortadan kalkacağını, konferansların, toplantıların tamamen biteceğini düşünüyor. Öyle birşey olmayacak. Çalışmak, toplantıya veya bir zirveye katılmak aynı zamanda bir sosyalleşme. Bu tür etkinliklerin ortadan kalkacağını düşünmüyoruz. İnsanlar hala zirvelerde eski sevgilisini, eski iş arkadaşını yılda bir kez de olsa görmek, biraz flört etmek ya da geçmişi anmak istiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

3 boyutlu üretim balon değil

ABD Başkanı Obama’nın geçen günlerde dünya ile paylaştığı, yeni bir sanayi devrimi olarak nitelendirilen 3 boyutlu üretim teknolojisinin bir balon olmadığını vurgulayan Timothy Mack, “Teknolojinin bebeklik aşamasında olmadığını ama henüz çok genç olduğunu söyleyebiliriz. 5 yıl içinde 3 boyutlu üretim teknolojisiyle üretilmiş tekstil ürünleri görebiliriz. Televizyon için ise 15 yıl daha beklememiz gerek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!