Kriz döneminde yatırım rekoru kırdılar

Güncelleme Tarihi:

Kriz döneminde yatırım rekoru kırdılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 10:35

Küresel çapta özel sermaye fonlarının elindeki fonlar geçen yıl artmaya devam etti ve finans piyasalarındaki dalgalanma ve durgun ekonomik şartlara rağmen 3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı.

Haberin Devamı

 

Bu sonucun yeni fonların çıktığı ve anlaşma imzalama ve kamuya ifşa konusunda şartların zorlaştığı bir dönemde özel sermaye fonu piyasasını canlandırması bekleniyor.        

 

Kriz dönemimde kazandıkları paralar nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan özel sermaye fonları diğer yandan yatırımcılardan büyük ilgi görmeye de devam ediyor.

 

Özel sermaye fonlarına özellikle emeklilik fonları arayıcılığıyla yatırım yapmak isteyen kişiler ve bu kişilerin başvurduğu kurumların ilgi gösterdiği ifade ediliyor.

 

Kasım ayında Teacher Retirement System of Texas kurumu ellerindeki 6 milyar dolarlık varlığı yönetmeleri için özel sermaye fonları KKR ve Apollo Global şirketlerine vereceklerini açıklamıştı.

 

Haberin Devamı

Bu nakit paranın kurumsal tahvillere yatırım yapan varlık yönetim şirketlerinin ellerindeki fonlara yatırılacağı ifade edildi.

 

Bu yılın başlarında New York merkezli varlık yönetim şirketi olan Blackstone, dünyanın en büyük altıncı yatırım fonunu yaratacak büyüklükte, 16 milyar dolarlık varlık topladıklarını ve bu tutarla dev bir yatırım fonu oluşturabileceklerini açıkladı.

 

Özel sermaye fonları ve yatırım fonlarına yönelik inceleme ve araştırmalar yapan Prequin şirketinin yöneticilerinden Bronwyn Williams, “Özel yatırım sermayeleri piyasasındaki sürdürülebilir büyüme, kurumsal yatırımcıların bu alana olan ilgisinin devam ettiğinin bir göstergesidir” dedi.

 

Diğer yandan uzmanlar sektördeki bu yılki büyümenin 2007 ve 2006’daki patlamanın oldukça gerisinde kaldığının da altını çiziyor.

 

Ancak sektörden diğer isimler özel yatırım sermayelerindeki bu yükselişin dibe vurmadan önceki son yükselişler olduğunu ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!