Kripto paralarda yükseliş hareketi

Güncelleme Tarihi:

Kripto paralarda yükseliş hareketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 12:08

Kripto para birimleri ABD Merkez Bankası Fed'in faizi düşürme algısı yaratmasının ardından prim yaptı. Lider kripto para birimi Bitcoin'le başlayan yükseliş dalgası diğer kripto para birimlerini de etkiledi.

Haberin Devamı

Kripto paralarda yükseliş yaşanmaya başladı. Son günlerde hızlı yükselen kripto paralar kar realizasyonuyla bir miktar gerilese de Fed'in faizi yüzde 5.50'de sabit tutması ve 2024'ün ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine yönelik algı oluşturmasıyla birlikte kripto para birimleri yükselişe geçti.

Bitcoin yüzde 4'e yakın primle 42 bin 728 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ethereum yüzde 4'ü aşkın primle 2273 dolardan alıcı buluyor.

CoinTR Araştırma Departmanı'nın hazırladığı raporda son istatistiklere göre yükseliş trendinin devam ettiği belirtildi.

Kripto paralarla ilgili son gelişmeler şöyle:

ABD CFTC'DEN MÜŞTERİ FONLARINA İLİŞKİN YENİ KURALLAR

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), müşteri fonlarının şirketlerin kendi fonlarından ayrı tutulmasını gerektiren yeni kurallar önerdi. Bu öneri, müşterilerin fonlarının şirketlerin operasyonel veya yatırım risklerinden korunmasını amaçlıyor. CFTC, bu yeni düzenlemelerle müşteri fonlarının şeffaf ve güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlamayı hedefliyor; böylece müşterilerin varlıkları şirketin mali sıkıntılarından etkilenmeyecek.
ABD'den Şirketlerin Bitcoin'i bilançolarına ekleyebilmesi için yeni muhasebe kuralı. ABD'de yeni bir muhasebe kuralı değişikliği, şirketlerin kripto varlıklarını bilançolarında daha doğru bir şekilde yansıtmalarına olanak tanıyacak. Bu değişiklik, daha fazla şirketin Bitcoin ve diğer kripto paraları bilançolarına eklemesi için güven oluşturabilir. Yeni kurallar, şirketlerin kripto varlıklarını sadece zarar olarak değil, kağıt üzerindeki kazançlar olarak da raporlamalarına izin veriyor. Swan Bitcoin CEO'su Cory Klippsten, MicroStrategy ve Tesla gibi Bitcoin tutan şirketlerin artık Bitcoin yatırımlarının gerçek değerini daha doğru bir şekilde yansıtabileceğini belirtiyor. Financial Accounting Standards Board (FASB) tarafından 13 Aralık'ta yayınlanan ve Aralık 2024'te yürürlüğe girecek olan yeni kurallar, şirketlerin kripto varlıklarını kazanç durumunda tutarken muhasebe defterlerinde doğru bir şekilde yansıtmalarına olanak tanıyor. Bu değişiklik, kripto paraların finansal raporlamada daha önemli bir rol oynamasına ve şirketlerin kripto varlıklarını değerlendirmelerinde daha fazla güven sağlamasına yardımcı olacak.

Haberin Devamı

ABD SEC, INVESCO VE GALAXY'NİN ETHEREUM SPOT ETF'LERİNE KARAR VERMEYİ ERTELEDİ

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Invesco ve Galaxy'nin Ethereum Spot ETF başvurularına ilişkin kararını erteledi. Yeni karar verme tarihi olarak 6 Şubat 2024 belirlendi. Bu ertelemeye dair, SEC'in Ethereum tabanlı finansal ürünlerin piyasaya sürülmesi konusunda daha fazla inceleme yapma ihtiyacı olduğu çıkarımı yapılabilir. SEC'in bu tür ürünleri onaylaması durumunda, Ethereum'a olan ilgi daha da artacaktır.

SEC Başkanı Gensler'in kripto para yorumu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bloomberg ile yaptığı bir sohbette spot Bitcoin ETF fikrine karşı çıkarak kripto paraların sermaye piyasalarındaki rolünü azımsadı. Gensler, kripto para piyasasının küçük ölçekte olduğunu ve hükümet finansmanı veya para politikası uygulamalarında kullanılmadığını belirtti. Ayrıca, kripto para piyasasında çok fazla yasadışı aktivitenin olduğunu ve bu durumun birçok yatırımcının zarar görmesine neden olduğunu ifade etti. Gensler'in bu açıklamaları ile, SEC'in kripto para piyasasına yaklaşımının temkinli ve düzenleyici odaklı olduğunu görebiliriz.

Haberin Devamı

GÜNEY KORE ICO'LAR VE DAĞITIM İÇİN PİYASA DİSİPLİNİ SİSTEMİ UYGULAMAYI DÜŞÜNÜYOR

Güney Kore'nin Mali Hizmetler Komisyonu (FSC) Başkan Yardımcısı Kim So-young, ICO'lar (Dijital Para Arzı) ve kripto para dağıtımları için piyasa disiplini sistemini uygulamayı düşündüklerini açıkladı. Bu adım, kripto para piyasasında şeffaflığı ve güvenliği artırmak için atılıyor. FSC, bu sistemle ICO'lar ve token dağıtımlarının daha düzenli ve kontrollü bir şekilde yapılmasını sağlamayı hedefliyor.

BİTCOİN SÖZLEŞMELERİNDE AÇIK POZİSYONLAR 18.32 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Coinglass verilerine göre, tüm ağdaki Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin toplam açık pozisyonları 18,32 milyar dolar değerinde. Bu açık pozisyonlar içinde, CME Bitcoin sözleşmelerinin 107,240 BTC (yaklaşık 4,58 milyar dolar) ile ilk sırada yer aldığı görülüyor. Binance Bitcoin sözleşmeleri ise 98,950 BTC (yaklaşık 4,23 milyar dolar) ile ikinci sıraya oturuyor. Bu veriler, Bitcoin piyasasında yatırımcıların ilgisinin ve sözleşmelerdeki hareketliliğin yüksek olduğunu gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!