Kripto paralarda sert düşüş

Güncelleme Tarihi:

Kripto paralarda sert düşüş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 07:00

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak yüzde 0.75-1 aralığına yükseltmesi, hemen ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın halen yumuşak bir inişin mümkün olduğu belirtmesi ve haziran ayı için 75 baz puanlık artırım ihtimalini masadan kaldırması kripto paralara kısa bir nefes aldırmıştı.

Haberin Devamı

Ancak, geçtiğimiz haftadan bu yana devam eden ABD borsalarındaki geniş hisse senedi satışları başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto paralarda sert düşüşlere yol açtı. Öyle ki, 5 Mayıs Perşembe günü 39 bin 690 dolar seviyelerinden işlem görerek 40 bin dolara dayanan Bitcoin, bu tarihten itibaren sert bir şekilde değer kaybetmeye başladı. Yaşanan bu düşüş, Dow Jones Endüstri Endeksi’nin Perşembe günü 1.000 puandan fazla kaybetmesinden ve Nasdaq’ın 2020’den bu yana en kötü tek günlük düşüşü işaret eden yüzde 5 düşmesinden hemen sonra geldi.

YÜZDE 17 KAYIP

Buna göre, lider kripto para birimi Bitcoin, 5 Mayıs Perşembe gününden, 9 Mayıs Pazartesi (dün) gününe kadar, son 5 günde yüzde 17.07 değer kaybederek 32 bin 890 seviyelerine kadar düştü. Bitcoin’den sonra diğer bir güçlü kripto para birimi olan Ethereum da son 5 günde yüzde 18.76 düşerek 2 bin 388 dolara geriledi. Haftanın ilk gününde ise kayıplar yüzde 5’i buldu. Bitcoin pazartesi günü (dün) yüzde 3’ün üzerinde düşerken, Ethereum’daki düşüş yüzde 5’i aştı. Diğer bilinen kripto para birimlerinde de kayıplar yaşandı. Örneğin, Solana yüzde 4 oranında düşüşle 74 dolar seviyesinden işlem görürken, Ripple yüzde 1 oranında düşüşle 0.56 dolardan alıcı bulmaya başladı.

30 BİN DOLARIN ALTINI GÖREBİLİR

Uzmanlar, sıkılaşan para politikaları ve azalan likidite yatırımcılarının etkisiyle küresel piyasalarda spekülatif varlıklardan uzaklaşıldığının altını çizdi. Bloomberg HT’de yer alana habere göre, algoritma tabanlı kripto yatırım platformu Mudrex CEO’su Edul Patel, artan faiz oranları bireysel ve kurumsal yatırımcıların kriptolara yatırım yapmadan önce ikinci kez düşünmesine neden olduğunu vurguladı. Patel, Bitcoin’in 30 bin dolar seviyesini test edebileceğini belirterek, “Aşağı yönlü trend muhtemelen önümüzdeki birkaç gün boyunca devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!