Kredi faizi nasıl hesaplanır? Kredi nasıl alınır? Nasıl ödenir? 13 Ocak 2016

Güncelleme Tarihi:

Kredi faizi nasıl hesaplanır Kredi nasıl alınır Nasıl ödenir 13 Ocak 2016
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 11:10

Banka kredilerinde son durum vade en fazla konut kredileri için 120 ay, taşıt için 48 ay ve ihtiyaç kredisi için 36 aydır.

Haberin Devamı

Banka kredilerinde belirtilen faize ek olarak Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kesilir.

Tüm bu kesintilerin oranları konut kredileri için her ikisi de %0, diğer krediler için BSMV %5, KKDF %15'dir.

Banka kredisi aldığınızda ayrıca sizden dosya masrafı adı altında para da talep edilebilir.

Kredi almadan önce mutlaka farklı bankalara kredi hesabı yaptırın ve dosya masrafı olarak alınacak paranın tutarını sorun. Çünkü bu ücretin belli bir miktarı yoktur.

Bir bankanın 350,00 TL aldığı aynı miktarda bir kredi için diğeri 500,00 TL isteyebilir. Hesabınızı net olarak bilmek için sorduğunuz bankalardan döküm istemelisiniz.

Alınan kredinin türüne göre bankalar başka masraflar da talep ederler.

Örneğin ekpertiz, sigorta ücretleri gibi...

Haberin Devamı

Kredi alırken dosya masrafı ücreti ve alınan kredinin özelliğine göre istenecek diğer tüm masrafların hesabını isteyin ve kredinin size gerçek maliyetini bilerek kredi alın.

Kredi başvurusu tamamlandıktan sonra tam parayı almak üzereyken tatsız sürprizlerle karşılaşmayın.

İnternet üzerinden ucuz kredi bulan veya kredi karşılaştırması yapan siteleri kredi araştırması için kullanabilirsiniz. Ancak bu siteler bazı bankalarla anlaşmalı çalıştıklarından ve çoğu da komisyon aldıklarından bu bankaları öne çıkarabilirler.

Kredi faizi nasıl hesaplanır Kredi nasıl alınır Nasıl ödenir 13 Ocak 2016

Banka kredisi nasıl alınır, nasıl başvuru yapılır?

Banka kredisi almak için bir banka şubesine başvurmalısınız. Başvuru İnternet üzerinden, hatta bazı kampanyalarda cep telefonu mesajlarıyla da yapılabilir. Ancak İnternet üzerinden yapılan başvurularda veya mesajla yapılan başvurularda hesap net olmayabilir. Bu sebeple en sağlamı doğrudan bir şube ile görüşmektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!