Kredi nasıl ödenir? Kredi öderken kullanılacak yöntemler? 08 Ocak 2016 Cuma

Güncelleme Tarihi:

Kredi nasıl ödenir Kredi öderken kullanılacak yöntemler 08 Ocak 2016 Cuma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 12:14

İhtiyacınız doğrultusunda bir kredi çektiniz. Ancak kredinizi nasıl ödeyeceğinizi bilmiyorsunuz. İşte kredi öderken uygulayacağınız yollar. Ayrıntılar haberimizde.

Haberin Devamı

Kredi ödemelerinizi, kredi çektiğiniz bankada bulunan hesabınıza aşağıdaki yollardan herhangi birisini kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki bu yollar neler? Kredi nasıl ödenir?

Kredi nasıl ödenir Kredi öderken kullanılacak yöntemler 08 Ocak 2016 Cuma

IBAN NUMARANIZ İLE EFT YAPARAK

Herhangi bir bankadan IBAN numaranızı kullanarak EFT (bankalar arası para gönderimi) yapabilirsiniz.

Peki IBAN Nedir?

IBAN, Uluslararası Standartlar tarafından geliştirilmiş bir hesap numarası standardıdır. Konu ile ilgili detaylı bilgilere T.C. Merkez Bankası IBAN sayfasından ulaşabilirsiniz. 

HESAP NUMARANIZ İLE EFT YAPARAK

Herhangi bir bankadan EFT’nizi (bankalar arası para gönderimi) hesap numaranızı kullanarak da yapabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Kredi taksit ödemenizde herhangi bir hata olmaması için EFT’nizi gönderirken alıcı adı kısmına kredi borçlusunun isminin doğru olarak yazıldığından emin olunuz.

ANLAŞMALI BANKA GİŞELERİNDEN ÜCRETSİZ OLARAK NAKİT ÖDEME YAPARAK

Anlaşmalı banka şubelerin gişelerinden ücretsiz olarak nakit ödeme yapabilirsiniz. Ödemenizi yaparken, ilgili görevliye kredi çektiğiniz bankanın adını vererek kredi taksitinizi ödeyeceğinizi söylemeniz ve ödeme yapacağınız kredi sahibinin ad ve soyadı ile o bankaya ait hesap numarasını belirtmeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca;

PTT şubelerinden yaptığınız ödemeler 1 gün sonra kredi kullandığınız bankanın hesabına yansıtılmaktadır. Ancak bu durum taksit ödemelerinizde herhangi bir gecikmeye neden olmamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!