Kredi muslukları açılırsa yatırımda gaza basarız

Güncelleme Tarihi:

Kredi muslukları açılırsa yatırımda gaza basarız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 07:00

Aksoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ce CEO’su Batu Aksoy, yeni dönemde bankacılık sektörünün, uzun zamandır finansman sorunu yaşayan iş dünyasına kredi verme konusunda daha iştahlı davranmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aksoy, ‘‘Biz grup olarak yatırımdan hiç kaçınmadık, hiç frene basmadık, yapmamız gereken yatırımları yapıyoruz. Ancak kredi muslukları açılırsa bir yerine üç yaparız. Yatırımda gaza basarız’’ diye konuştu. Enerji, turizm, perakende ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren grubun öncelikli hedefleri arasında İstanbul Sarıyer’de bir sağlık turizmi tesisi hayata geçirmek olduğunu söyleyen Aksoy, Kuzey Avrupa ve Amerika’da yatırım planları bulunduğunu ifade etti.

Bu dönemde ülkeye döviz getirmek için yurtdışı yatırımlarına ağırlık verdiklerini de vurgulayan Aksoy, Florida’da projelere başladıklarını, Nijerya’da da madeni yağ distribütörlüğü işine girdiklerini ifade etti. Grup şirketlerinden Turcas Petrol’ün hedeflerine ilişkin de bilgi veren Batu Aksoy, “Turcas olarak, 2022 yılında değerli iştiraklerimiz ve ortaklarımızla operasyonel ve finansal performansımızı geliştirdik. Şirketimizin konsolide finansal borçluluğu 2021 yıl sonundaki 85 milyon euro seviyesinden 2022 sonunda 21 milyon euro’ya düştü. 2023 sonunda 17 milyon euro bakiyede olacak kredimizin 2025 nihai vadesinden önce kapatmak amacıyla iştiraklerimizden yaratılacak nakit akışlarını maksimize etmek hedefindeyiz‘’ dedi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETİ MAKUL BULDUM

Dün kamuoyuna ilan edilen asgari ücret zam oranına ilişkin de görüşlerini bildiren Batu Aksoy, en son açıklanan enflasyon seviyesine de işaret ederek, “Bence bir denge bulundu. Kollanması gerekiyordu. Yüzde 34 oranı makul buldum. Ancak her seviye için de bunun örnek alınması gerektiğini düşünmüyorum. Buna göre adapte olacağız şimdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!