Kredi kartıyla 2. el araç alma dönemi

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartıyla 2. el araç alma dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 07:00

TAŞIT kredileri sınırlı, faiz oranları yüksek olunca ikinci el araç almak isteyenler kredi kartlarına başvurdu.

Haberin Devamı

İkinci el araç platformu Otomobilen’in Direktörü Kenan Bilirgen, son dönemde kredi kartıyla 12 taksitli ikinci el araca talebin arttığını belirterek, “Kredi kartını limitin yettiği ölçüde araç fiyatının üzerini tamamlamak için kullanılıyor. Biz de son dönemde kredi kartına 12 taksitle satışlar yapmaya başladık. Bu noktada, beklediğimizden çok işlem yapmak bizi şaşırttı. Sebebi ise taşıt kredisi kullanılan durumlarda araca rehin konulması, hayat sigortası vs. gibi zorunlulukların olması” dedi.

‘FİYATLAR ARTACAK’

İkinci elde fiyatların şubat ayında yeniden artmaya başladığını söyleyen Bilirgen, “Geçen sene 8.8 milyon adet ikinci el araç tescili gerçekleşti. Bu sene de geçen seneye yakın olur. Seçimden sonra para politikasında sıkılaşma gözüküyor. Sıfır satışları bundan etkilenir ancak ikinci ele etkisi çok keskin olmaz. Bu sene ‘ikinci ele ikinci el’ şeklinde insanların araçlarını gençleştirmesini bekliyorum. Örneğin, tüketiciler 8 yaşındaki aracını 4 yaşındaki ile 5 yaşındaki aracını 2 yaşındaki ile değiştirecek. Ekonomik gerekçeler ikinci el tercihini rasyonel olarak arttıracak” bilgisini verdi. Bilirgen ayrıca, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında yılın geri kalanında kademeli olarak artış beklediklerini de kaydetti.

Haberin Devamı

25 NOKTA HEDEFİ

Geçtiğimiz hafta bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kenan Bilirgen, Otomobilen ile ilgili olarak ise şu bilgileri paylaştı: “9 ilde 14 şubemiz bulunuyor. Bu yıl şube sayımızı 25’e çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefimiz bu yıl 6 bin adet ikinci el araç satışı gerçekleştirmek. Bu yıl dijitale de önemli yatırımlar yapacağız. İnternet sitemizi, dijital kanallarımızı geliştireceğiz. Müşterilerimiz birçok işlemi online ortamda belirleyebilecek.”

 

BAKMADAN GEÇME!