Kredi kartına Maliye faizi tavan olabilir

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartına Maliye faizi tavan olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:19

Finansbank'ın bağlı bulunduğu Fiba Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, kredi kartı borçlarının Tüketici Yasası kapsamına alınması konusunda, ‘‘Evet, temerrüt faizlerinin kredi kartı borçluları için disipline edilmesinde yarar var. Örneğin, Maliye'nin uyguladığı aylık yüzde 10'luk faiz, kredi kartı borcuna tavan olarak getirilebilir’’ dedi.

Temerrüt faizlerinin yüksekliğinin ödemeyi teşvik amacı içerdiğini ifade eden Özyeğin, ancak yıllık yüzde 300'lü rakamların zaten ödenemeyeceğine belirtti. Özyeğin, ‘‘ABD de kredi kartı faizleri için tavan uygulaması var’’ diye konuştu.

Özyeğin, bankaların yeni dönemde tüketicileri kredilerle destekleyip desteklemeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine de, bu konuda 2 yıl önce bankaların ciddi şekilde ağızlarının yandığını söyledi. Özyeğin, ‘‘Bankalar 1 milyar doların üzerinde para kaybetti. Tüketiciyi resmen sübvanse ettik’’ dedi. Sektörün krizde tüketici kredilerinden zarar gördüğünü kaydeden Özyeğin, ‘‘Şimdi daha dikkatli bir şekilde bu kredileri verecek. Otomobilde belki vade kısalacak. Yani tüketici kredileri yavaş açılacak’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!