Kraliçe'nin kiracısı dünya markası olacak

Güncelleme Tarihi:

Kraliçenin kiracısı dünya markası olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 01:54

İngiltere kraliçesine kiracı olan Ramsey, İngiltere'de mağaza zinciri kurup dünya markası olacak. Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, ‘‘İngiltere'de zincir mağazalar açıp bir Türk markası olarak tanınmak istiyoruz. Daha sonra İngiltere'den dünyaya açılan Türk kökenli bir marka olarak kendimizi dünyaya tanıtacağız’’ dedi.

Londra'nın en önemli moda ve ticaret merkezi Regent Street'te Ekim ayında ilk mağazasını açan Ramsey, Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'da kendi adıyla mağaza açıp dünya markası olacak.

Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, İngiliz kraliyet ailesine kiracı olan Ramsey'in İngiltere'de zincir mağazalar kurduktan sonra dünyanın başka ülkelerinde mağaza açıp dünya markası olmayı hedeflediğini söyledi.

Londra'nın önemli caddelerinde mağazalar açarak mağazalar zincirini büyütmeyi hedeflediklerini belirten Gür, ‘‘İngiltere'de zincir mağazalar açıp bir Türk markası olarak tanınmak istiyoruz. Daha sonra İngiltere'den dünyaya açılan Türk kökenli bir marka olarak kendimizi dünyaya tanıtacağız. Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'da da kendi mağazalarımızı açmayı planlıyoruz’’ dedi.

Gür, 2002 Nisan ayında Londra'nın City bölgesinde ikinci mağazalarını açacaklarını ve bununla birlikte 2002 Ocak ayında da Londra'nın kuzeyinde Palmer Green bölgesinde bin metrekare alana kurulu bir fabrika satış mağazası açmayı planladıklarını söyledi.

İngiltere'deki mağazalar için yaklaşık iki milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Gür, ‘‘Regent Street'teki mağazamızda bir Türk markası olan Ramsey, Burberrys ve Marks& Spencer gibi dünyaca ünlü markalarla rekabet ediyor. İngiltere'de 2002'de ikinci mağazamızla birlikte bir fabrika satış mağazası da açacağız. Önümüzdeki iki yıl içinde İngiltere'de 5 ile 10 arasında mağaza açmayı planlıyoruz’’ diye konuştu.

Hazır giyimde kendi markası ile dünyaya açılabilecek kapasiteye sahip birçok Türk markası olduğuna dikkat çeken Gür, ‘‘Türkiye'nin hazır giyimdeki rakipleri çok yakın zamanda Avrupa Birliği'ne girecek. Türkiye, markalaşmayı desteklerse hazır giyim satışımızı birkaç misline katlayabiliriz. Kendi markamızla dünya pazarlarına açılarak rakiplerimizle rekabet edebiliriz’’ dedi.

REMZİ'DEN RAMSEY'E

Ramsey markası, Remzi isminin İngilizce söylenişinden esinlenilirek geliştirilmiş. 1970'li yıllardan bu yana İngiltere'de yaşayan Ramsey'in sahibi Remzi Gür, hazır giyim üretimine başladıktan sonra bir marka geliştirmeye karar veriyor. Remzi Gür, kendi adının İngilizce söylenişinden esinlenerek Ramsey markasını geliştiriyor.

Gürmen Group bünyesindeki markalardan biri olan Ramsey, Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika gibi ülkelere yılda 35 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Kastamonu ve Karabük'teki fabrikalarında ayda 50 bin takım elbise üreten Ramsey, üretiminin yüzde 80'ini ihraç ederken yüzde 20'sini iç pazara satıyor. Kastamonu'daki fabrikada günde bin pantalon ve 600 ceket üretilirken, Karabük'teki fabrikada günde 2 bin adet ceket üretiliyor.

Yurt içinde KİP markası ile tanınan Gürmen Group, KİP markaları ürünleri Türkiye genelinde 100 satış noktasında, Ramsey markalı ürünleri ise 106 satış noktasında tüketicilere sunuyor.

LONDRA'DA İLK TÜRK

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan Remzi Gür, markalaşmanın ve kendi markası ile dünyaya açılmanın gerekliliğine inanarak dünyaya kendi markası ile açılmaya karar veriyor. İngiltere'nin Regent Street'te İngiliz kraliçesine ait bir mağazayı Ramsey için kiralayan Gür, Ramsey'le İngiltere'nin moda merkezinde kendi markası ile mağaza açan ilk Türk markası oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!