Kral-kraliçe havası yarattı ‘evet’ gazıyla 500 milyon liralık projeye soyundu

Güncelleme Tarihi:

Kral-kraliçe havası yarattı ‘evet’ gazıyla 500 milyon liralık projeye soyundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 00:00

DAP Yapı, Maltepe’deki DAP Royal Center projesindeki ‘kraliyet’ konsepti için kral ve kraliçeli basın toplantısı yaptı. DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, “Referandum sonucu piyasayı olumlu etkiler. 500 milyon TL’lik 4 projeye başlıyoruz” dedi.

ANAYASA referandumunun sonucu piyasalarda ‘hükümetin eli daha da güçlendi’ diye yorumlanırken, ertelenen konut projeleri de açıklanmaya başladı. Her biri 2-3 bin konutluk projelerin yanı sıra, butik projeler için de düğmeye basıldı. DAP Yapı da, bir süredir ertelediği Maltepe’deki DAP Royal Towers projesi için dün ilginç bir lansmana imza attı. İngiliz kraliyet ailesini akıllara getiren ‘royalty’den (kraliyet) esinlenen 150 milyon liralık DAP Royal Center’ın tanıtımı, Boğaz’ın ünlü yalı-oteli Les Ottomans’ta, ‘temsili kral ve kraliçe’nin katılımıyla yapıldı.

150 milyon liralık proje

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “İnşaatı süren DAP Dragos Royal Towers’ı insanlar Dubai’deki ünlü Yelken Otel’e (Burj el Arab) benzetiyor. Bu projemizde de yelkeni andıran 2 kule ve bir ofis bloku olacak. 210 konutluk proje 150 milyon liraya malolacak. Konutların yüzde 25’i, eski müşteriler ve B Plus-A gelir grubuna satıldı. Çok iddialıyız, evlerin ‘kral ve kraliçelere layık’ olduğunu söylüyoruz. Bu nedenle temsili kral ve kraliçeli tanıtım yapmayı uygun gördüm.”

500 milyon TL’ye 4 proje

Ziya Yılmaz, piyasaları olumlu etkileyen Anayasa referandumu sonucunun, konut piyasasını da olumlu etkileyeceğini savunarak, “Biz de bu projemizle birlikte 4 projeye başlayacağız. Maltepe’de son aldığımız arsanın yanında bir arsa için daha görüşüyoruz. 4 yeni projenin büyüklüğü 500 milyon TL. Görüştüğümüz arsada da anlaşırsak, toplam 700-750 milyon TL’lik yatırım hayata geçirebiliriz. Piyasaların artık önünün açılması gerekiyordu. Referandum bunu sağlayacak” diye konuştu.

Adalar manzaralı golf

DAP Royal Center’da, 4 dönüm alana yayılan göletin içinde 27 ve 30 katlı iki rezidans bloğunun yükseleceğini aktaran Ziya Yılmaz, şunları dile getirdi: “Projede tavan yüksekliği 3.5 metre olacak. Proje içinde bir de 13 katlı ofis blokumuz olacak. İki rezidans bloku arasında kayıkla gidilip gelinebiliyor. Daireler 6’ncı kattan itibaren deniz ve Adalar manzarası sunuyor. Her kattaki daireler su-havuz konseptine bakıyor. 20’nci katta, Adalar manzarasına karşı mini golf sahası bulunacak.”

Hükümete düşen görev

Ziya Yılmaz, bu projenin finansmanının hazır olduğunu da bildirdi ve “Ben projelere başlamadan önce tüm finansmanı hazırlıyorum. Finansmanı hazır olmayan hiçbir projeye başlamıyoruz. Bunun yanında, bize çok arsa teklifi ve kat karşılığı teklifleri de geliyor. Fakat butik konut projelerinde yer almak istediğim için çoğunu geri çeviriyorum. İstanbul’da arsa fiyatları çok yükseldi. Bazı arsa sahipleri dağ başı diye tabir edilecek yerler için bile yüzde 40-50 kat karşılığı istiyor” dedi. Ziya Yılmaz, imarlı arsa üretimi ve dönüşüm noktasında kamu yönetimine görev düştüğünü ifade etti.

Fiyatlar 308 bin liradan başlıyor

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Türk inşaatçılar son dönemde ‘sanat eseri’ gibi konut projelerine imza atıyor. Türkiye’nin imajı yurt dışında çok iyi. Geçen hafta İran Cumhurbaşkanı’nın konuğu olarak Tahran’a gittim. Orada iş teklifleri aldık” dedi. 60 metrekareden 260 metrekareye kadar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler olan projede fiyatlar 308 bin liradan başlıyor. Metrekare fiyatı 3 bin 500-6 bin 800 TL.

Kral-kraliçeyi lansmana sinema filminde çalışan makyaj ekibi hazırladı

DAP Royal Center’in inşaatında, ‘royalty’ (kraliyet) kavramı tüm detaylarda kullanılacak. Projenin tanıtımı bu yüzden, “İngiltere Kraliçesi Elizabeth ile Prens Philip” mizanseni ile yapıldı. ‘Kral ve kraliçelere layık konut’ iddiasını taşıyan DAP Yapı, mizansen için seçilen ‘temsili’ kral ve kraliçenin makyajını da, Dabbe ve yeni vizyona giren Cehennem filminin makyaj tasarımcısı Arzu Yurter’e yaptırdı. İnşaatçı Ziya Yılmaz da, ‘temsili’ kral ve kraliçeyle poz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!