Kozmetik ameliyat için 500 Euro verip boğaz keyfi yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kozmetik ameliyat için 500 Euro verip boğaz keyfi yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 00:00

Türkiye’de 500 Euro’dan başlayan lazer ile göz ameliyatları yabancılardan yoğun ilgi görüyor. Özellikle son yıllarda sağlık turizminin de gelişmesiyle birlikte 20 bini aşkın yabancı hasta Türkiye’de göz ameliyatı olup özel sağlık kuruluşları ve tur acentelerinin hazırladığı paket programlarla da tatil yapıyor.

SON yıllarda Türkiye’ye göz ameliyatı olmak için gelen turist sayısının 20 bini aşması sağlık kuruluşlarının hasta kapma yarışını da tetikliyor. Turistlere paket programlar hazırlayan seyahat acenteleri ve sağlık kuruluşları özel araç, boğaz turu, rehber ve 5 yıldızlı otelde konaklama hizmeti sunuyor. Avrupa ve Amerika’da 3 bin dolardan başlayan lazer ameliyatlarının fiyatı Türkiye’de 500 Euro ile 700 Euro arasında değişiyor. Paket programlar ise tur acenteleri ve kuruluşların hizmet ağına göre ücretlendiriliyor. Lazer ile göz ameliyatlarının yaygınlaşması ve yabancıların da Türkiye’yi tercih etmesi nedeniyle birçok göz hastanesi de yeni yatırımlar için düğmeye basıyor. 200 milyon dolara yaklaşan göz hastanesi yatırımları son zamanlarda ise Akdeniz ve Ege’ye kayıyor. Lazer ameliyatlarının yurtdışında ve Türkiye’de sağlık sigortaları kapsamı içinde olmadığına dikkat çeken Dünya Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu "Bu ameliyatların estetik sınıfında olduklarını söyleyebiliriz. Yani kozmetik ameliyat olarak düşünülebilir. Bu nedenle de sağlık sigortaları tarafından ücretleri karşılanmıyor" diye konuştu.

AYDA 500 YABANCI HASTA: Dünya Göz Hastanesi’nde her ay ortalama 63 ülkeden 500 yabancı hastanın tedavi gördüğünü söyleyen Kapıcıoğlu "Hastalarımızın büyük bir çoğunluğu Avrupa’dan geliyor. 2006 yılında 12 binin üzerinde hastayı tedavi etmeyi planlıyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre göz ameliyatı için Türkiye’yi tercih eden turist ülkemizde ortalama 4-5 gün kalıyor. Sadece göz ameliyatı için gelen hastalar ülkemize ortalama 2 bin 500 dolar döviz bırakıyor" dedi. Türkiye’ye göz ameliyatı için gelen yabancı hastaların 11 farklı departmanda sağlık hizmeti gördüğünü belirten Kapıcıoğlu "Özellikle lazerle göz bozuklukların tedavisi ve bunun dışında katarakt ve şaşılık ameliyatı için gelen hastalarımızda var" diye konuştu.

HASTALAR 3 GÜNDE İYİLEŞİYOR: Yabancı hastaların yurtdışında ödeyecekleri parayla Türkiye’de hem ameliyat olup hem de 4 kişilik ailesiyle 2 hafta boyunca tatil yaptığını anlatan İstanbul Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Türkmen "Hastanemizde lazer ameliyatları 500 Euro’dan başlıyor. Bunun yanında yabancılara İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini sunuyoruz. Şehir turları ve boğaz turları düzenliyoruz" dedi. Hastanın muayene, tetkik, ameliyat ve ertesi gün kontrolü için minimum 3 gün yeterli olduğunu kaydeden Türkmen "Ancak yaz döneminde İstanbul turunu tercih edip ameliyat olan yabancılar daha sonra Ege ve Akdeniz’de tatil yapıyorlar. Bu tür çalışmalar ise ülkemizi son derece önemli kılıyor" yorumunu yaptı.

30 MİLYON DOLAR YATIRIM: Universal Hospitals Group’un önümüzdeki iki yıl içerisinde 23 yeni hastaneyi hizmete sokacağını açıklayan Alman Hastanesi Göz Kliniği Direktörü Ali Ofluoğlu, "Bu yeni hastanelerden birisi de Adana’daki göz hastanemiz olacak. Buna ek olarak İstanbul Nişantaşı’nda hasta kabulüne başladığımız Alman Göz Nişantaşı da bulunuyor. Bu iki yeni hastanemiz için yatırım maliyeti yaklaşık 30 milyon dolardır" dedi. 2005 yılında göz kliniğine başvuran yabancı hasta sayısının bin 550 olduğunu anlatan Ofluoğlu, Alman Göz Nişantaşı ve Adana’da 2007 başında açacakları yeni göz hastanesiyle yılda 5 bin yabancı hastaya hizmet vereceklerini kaydetti.

Anatolia Göz: 2007’de 8 milyon dolar yatırım yapacak

2005 yılında Anatolia Göz Hastanesi’ne 600 yabancı hasta geldiğini söyleyen Anatolia Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Vural 2006 yılında ise bu sayının bin 800 civarında olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Vural, "2007 yılında 8 milyon dolarlık yatırım planımız bulunuyor. Bununla birlikte yabancı hasta sayımızın da önemli ölçüde artacağını bekliyoruz. Yani yaklaşık 3 bin civarında hastayı kabul edebilecek düzeye geleceğiz" dedi. Yurtdışında tanıtım kampanyaları yürüttüklerine de değinen Vural "Yurtdışında ofis açma gibi bir planımız bulunuyor. Turistlere özel paket fiyatlarımız ve gazete ilanlarıyla birlikte pazarlama stratejimizde çok önemli" yorumunu yaptı.

Dünya Göz: Yabancı sigorta şirketleriyle çalışıyoruz

YURTDIŞINDAN gelen hastaların daha önce sadece sigortaların karşılamadığı tedaviler için geldiğine dikkat çeken Dünya Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu "Hollandalı 2 büyük sigorta şirketiyle anlaşma yaptık. Artık dünya göz hastanelerinden yabancı hastalar sigortaları kapsamında yararlanmakta. Bunun yanında Türkiye’deki SSK gibi çalışan sağlık kuruluşuyla da anlaşma yaptık. Şuanda yoğun olarak Almanya ve Avusturya’daki sigorta şirketleriyle temaslarımız sürüyor. Kasım ayının başında Avusturya’nın 3 büyük sigorta şirketi ile Viyana’da anlaşmalarımızı son haline getirmek üzere toplantımız olacak" dedi.

İstanbul Göz: Uzakdoğu ve Amerika’dan da hastamız var

TÜRKİYE’de yapacakları yeni yatırımlarla birlikte yabancı hasta sayısını da artıracaklarını söyleyen İstanbul Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Türkmen "Açacağımız yeni şubeler ve gezici sağlık ekibi gibi yeni projelerimiz için 5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladık" dedi. Yoğun olarak Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Makedonya, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinden de hastaları bulunduğuna değinen Türkmen, yazılı ve görsel basın aracılığı ile reklam kampanyalarını desteklediklerini açıkladı.

Kaşkaloğlu: Acentelerle çalışıp Avrupalıyı ameliyat ediyoruz

TÜRKİYE’nin coğrafi olarak ve insan kaynakları olarak sağlık yatırımlarına hazır olduğunu kaydeden Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kaşkaloğlu "Siz istediğiniz kadar hastane yapın, yabancıların da size güvenip, dışardan gelmesi gerekiyor bu da tabii ki belirli bir sürenin geçmesini gerekiyor" dedi. Kaşkaloğlu "Avrupa ülkesinde acenteler aracılığıyla yaptığımız tanıtımlar sayesinde ve internet üzerinden başvurularla her yıl yurtdışından çok sayıda yabancı hasta, ameliyat için hastanemizi tercih ediyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!