Kotil: THY Avrupa’nın 4’üncü rengi olacak

Güncelleme Tarihi:

Kotil: THY Avrupa’nın 4’üncü rengi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Bizim politikamız para kazanmak ve büyük olmak” derken, Lufthansa, Air France ve British Airlines’ten sonra Avrupa’nın 4’üncü rengi olmak istediklerini söyledi.

Onlar kesti, biz uçtuk

Kotil, TÜRKONFED’in Paloma Yasmin Otel’de düzenlediği toplantısında, gazetecilerin, Boeing yetkililerinin “Çok sipariş var, sanki THY’ye kriz hiç uğramamış” açıklamasını hatırlatarak yönelttikleri soruya, şu yanıtı verdi: “Kriz aslında bize uğradı ama biz onun hakkından geldik. Şimdi diğer hava yolları 2008 ve 2009’da sefer keserken biz artırdık. 2009 yılında Atatürk Havalimanına uçan bizim dışımızdaki hava yolları yüzde 5 kapasite kestiler, biz yüzde 10 kapasite artırdık. Örneğin, İberia hava yolları Barselona-İstanbul uçuşunu kesti biz haftada 7 olan uçuşumuzu 14’e çıkardık. Onlar kesmeye devam etsin, biz artırmaya devam edeceğiz.”

“Bu yıl çok hat açarak yatırım yaptık ve 2010 yılı için 31 milyon yolcu hedefliyoruz” diyen Kotil, şunları söyledi: “Bizim politikamız para kazanmak ve büyük olmak. Bunu da iyi başarıyoruz. Bu büyümenin bir arka planı da var. Büyümek aşkına büyümüyoruz. Avrupa’da şimdi 3 hava yolu var. Lufthansa, Air France ve British Airlines. Bunlar diğer hava yollarını satın alıyorlar. Dolayısıyla Avrupa’da 3 renk oluşuyor, biz dördüncü rengi oluşturmak istiyoruz. Bunun olması içinde onlar kadar büyük olmamız gerekiyor. Bunun için bizim büyümemiz lazım, yaşamak için bizim büyümemiz lazım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!