‘Kordsa uzayda da hayatı güçlendirecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Kordsa uzayda da hayatı güçlendirecek’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 07:00

Lastik, inşaat güçlendirme, kompozit teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren Kordsa, küresel ayak izini büyütme hedeflerini açıkladı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kordsa’nın 50’nci yaş kutlamaları dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ‘global ileri malzeme şirketi’ olma vizyonuyla hareket ettiklerini belirtti. Malzeme teknolojilerinde birçok ilki başardıklarını belirten Sabancı, “Kordsa önümüzdeki dönemde de dünyadaki malzeme devrimine öncülük edecek. Farklı coğrafyalarda hatta uzayda hayatı güçlendirmeye devam edecek. Sabancı Topluluk Vaadi’ndeki gibi; Türkiye ile dünyayı birleştirecek. Hem bugün ve gelecek; hem de Türkiye ve dünya arasında bir köprü olacak” dedi.

YEDİ ÜLKEDE 13 TESİS

Bugün Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve İtalya olmak üzere yedi ülkede toplam 13 üretim tesisiyle faaliyet gösterdiklerini belirten Sabancı’nın verdiği bilgilere göre Kordsa, dört kıtada 4 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Kordsa’nın 50 yıl boyunca her zaman ve her yerde öncelikle müşterisinin yanında olduğunu ifade eden Güler Sabancı, şunları söyledi: “Bugün Kordsa, ileri malzeme teknolojilerinde dünyanın lider şirketlerinden biri haline geldiyse, bunun en büyük nedenlerinden biri müşterilerinin varlığıdır. Kordsa’yı Kordsa yapan; çok güçlü, çok titiz, çok mükemmeliyetçi, çok teknoloji odaklı müşterileridir. İşte bu mükemmeliyet tutkusu Kordsa’ya bu başarısını getirmiştir. Bu sayede Kordsa, bugün dünyada her üç uçak lastiğinden ikisini ve her üç otomobil lastiğinden birini güçlendiren bir şirkete dönüşmüştür.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!