Konut faizini yüzde 0.75’e çekmek için pazarlığa oturdu

Güncelleme Tarihi:

Konut faizini yüzde 0.75’e çekmek için pazarlığa oturdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 00:00

Son yıllarda ‘konutta marka’ trendine uygun büyük projeleriyle dikkat çeken Avrupa Konutları’nda da satışlar yüzleri güldürüyor.

Haberin Devamı

Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Ispartakule’de üç ay önce lansmanını yaptıkları 385 konutluk Avrupa Konutları Ispartakule 1 projesindeki dairelerin yüzde 80’inin satıldığını belirterek, “1 hafta önce satışına başladığımız Avrupa Konutları Ispartakule 2 projemizdeki 330 dairenin de yüzde 40’ını sattık. Konut faizleri yıllık yüzde 10’a kadar inmiş durumda. Bu vatandaş için çok cazip bir oran. Referandumdan da istikrar çıktı ve faizlerde biz şu anda bankalarla pazarlık yapıyoruz. Yüzde 0.75’e kadar çekmeye çalışıyoruz. Birkaç ay içinde 2 bin 400 konutluk Atakent 3, projemizin de lansmanını yapabiliriz. Bu proje içinde 160 odalı bir de otel inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.
5 bin 600 konut
Avrupa Konutları markasıyla 5 yılda 5 bin 600 konut yapıp teslim ettiklerini de söyleyen Süleyman Çetinsaya, önümüzdeki 5 yıl sonunda bu rakamın 10 bini aşacağını anlattı. Çetinsaya, Ispartakule 2 projesi hakkında şu bilgileri verdi: “1+1’den 4+1’e kadar 14 farklı daire seçeneğimiz var. Fiyatlar ise daire büyüklüğüne ve konumuna göre 129 bin lira ile 318 bin lira arasında değişiyor. Kredili alımlarda 60 ay vadeye yüzde 0.80, 120 ay vadeye yüzde 0.85 faiz uygunalıyor.”
Düşük kâr da iyidir
Çok sayıda müteahhitlik firmasının ‘markalı konutlar’ ürettiğine dikkati çeken Süleyman Çetinsaya, bu sayede depreme dayanıklı, kaliteli ve yaşam standartı yüksek konutlar ortaya çıktığını vatandaşın bunu iyi değerlendirdiğini söyledi. Çetinsaya, “Faizlerin düşük oluşunun yanısıra son yıllarda müteahhitlerin kâr marjları da düştü çünkü rekabet çok yoğunlaştı. Biz bundan da şikayetçi değiliz. Konutlar satılıyorsa düşük kâr marjı da iyidir” dedi.

Haberin Devamı

Ispartakule’de 50 bin konutluk iş çıkar

ARTAŞ-Güner ortaklığı ile hayata geçirdikleri Ispartakule projelerinde metrekare birim fiyatını “Her şey dahil 1800 TL” olarak belirlendiğini söyleyen Süleyman Çetinsaya, “İlk projemizi Haziran 2011’de teslim edeceğiz. Bu proje 85 milyon TL’lik bir proje. Geçen hafta başladığımız ikinci porjemiz ise 330 konutluk ve 70 milyon TL’lik bir proje. Ispartakule’nin gibi yeni bir gelişim bölgesi. 3 milyon metrekarelik bir alan var ve çok sayıda müteahhitin projesi  var. Burada 40-50 bin konutluk yeni bir kent oluşacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!