KOMEK kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

KOMEK kayıtları için gerekli belgeler nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 16:16

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu meslek edindirme kurslarına yoğun talepte bulunuldu. Birçok konuda meslek edindirme kursu veren KOMEK, kurs başvurusu yapmak isteyenler için gerekli belgelerin listesini detayını verdi. İngilizce, Arapça, Çince ve Android programlama konusunda derslerin verileceği KOMEK'te, online kayıt imkanı bulunuyor. Peki, KOMEK kaydı için gerekli belgeler nelerdir? İşte, online kayıt için detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kayıtları bugün itibariyle başladı. Meslek edinmek isteyenlerin KOMEK kayıt tarihini kaçırmaması gerekiyor. Kayıtlar online sistem üzerinden gerçekleştirilebilecek. Çince A2, Android ile Mobil Programlama, Arapça, İngilizce gibi pek çok alanda kurs verilecek. Peki, KOMEK’e başvuru nasıl yapılır, şartlar neler? 

Konya Büyükşehir Belediyesi, meslek edinmek isteyen vatandaşlara KOMEK kurslarıyla deste sağlıyor. KOMEK kurslarından faydalanmak isteyen vatandaşların belirlenen zaman dilimi içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, başvuruların hangi tarihler arasında gerçekleşmesi gerekiyor? KOMEK kurslarında hangi alanlarda ders veriliyor? İşte, başvuru süreciyle ilgili merak edilenler!

Haberin Devamı

Meslek edinmek isteyenlerin büyük bir merakla takip ettiği Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) için başvurular 1 Şubat itibariyle başladı ve 12 Şubat tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten sonraki başvuru istekleri ise kabul edilmeyecek.

KOMEK BAŞVURULARININ TAMAMLANMASI

İnternetten kayıt olduktan sonra, mevcut kurslarda kayıt onayı yaptırılır. Bu onaya gelirken, kursiyerler yanlarında el kart getirmelidir. Gelen el karta onay yapıldıktan sonra, kursiyerler, derslere başlayabilir. Bu el kart, öğrencilerin devamsızlığını kontrol etmek için verilmiştir.

KOMEK KAYDI YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KOMEK’E KAYIT ŞARTLARI

Zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış herkes, KOMEK kursiyeri olabilmektedir. Ayrıca KOMEK’te mevzuat gereği, kursiyer alt yaş sınırı vardır. Üst yaş sınırı yoktur. Kursların Açılması, Yasal Dayanağı, Belgelerin Geçerliliği: Belirlenen kayıt tarihleri bittikten hemen sonra kurslar açılır. KOMEK’ten sertifika alabilmek için; kursiyerlerin mevcut ders saatinin 1/5’i kadar devamsızlık hakkı bulunur. Bu oran aşılırsa, kursiyer, derse devam edemez ve sertifika alamaz. Ayrıca, ceza olarak 1 yıl boyunca KOMEK’te herhangi bir kursa kayıt yaptıramaz. Kurs sonlarında, sınavlardan geçer not almış (taban not:45) ve başarılı olmuş kursiyerlere, sertifikaları verilir. Bu sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. İş başvurularında referans olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

KOMEK İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK ile ilgili bilgi verdi. Meslek edindirme konusunda şimdiye kadar 400'i aşkın kişiye eğitim verdiklerini vurgulayan Akyürek, KOMEK projesi ile Türkiye'nin meslek edindirme alanında bir model haline geldiğine dikkat çekti. KOMEK kapsamında ilçelerde 55 merkezde eğitimlerin verileceğini söyleyen Akyürek, bu kursların farklı alanlar için de yapılmak istendiğini aktardı. Bu noktada KOMEK kurslarında "B1, Çince A2, Android ile Mobil Programlama, Arapça, İngilizce" kursları da verilecek.
KOMEK için başvurular "www.konya.bel.tr ile www.komek.org.tr" internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular 1-12 Şubat 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!