Kod adı Atlas

Güncelleme Tarihi:

Kod adı Atlas
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 01:03

Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek A400M yeni nesil askeri nakil uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye teslim edilecek 10 adet uçaktan biri olan ‘atlas’ kod adlı Airbus Military A400M, düşük maliyetli ve çok yönlü nakliye uçağı özelliğiyle savunma sektöründe dikkat çekiyor. İlk kullanan ülke Fransa olmuştu. Fransa Hava Kuvvetleri, A400M’i operasyonel taşımacılık filosunda kullanıyor.

ÇOK AMAÇLI

A400M, 21.yüzyılda dünya silahlı kuvvetlerinin gerek askeri gerekse de sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere askeri nakliye uçağı olarak tasarlandı. İleri teknolojileri sayesinde A400M daha yüksek, daha hızlı ve daha uzağa uçabiliyor ve manevra kabiliyeti, düşük hız seviyeleri, kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine sahip. 4 adet 11 bin shp motoru EuroProp International tarafından yapılan TP400 turboprop motorları ile destekleniyor. 116 tam donanımlı paraşütçü veya 37 tona kadar yük taşıma kapasitesi ve bununla birlikte hızlı jeti, geniş uçak ve helikopterlere havadan havaya yakıt ikmal yeteneğine sahip uçak, taktik, stratejik, lojistik misyonlarda kullanılabiliyor.

Eskeri ve yardım operasyonlarında büyük kargoları taşıyabilmek için tasarlanan kargo bölümü ile A400M gerekli malzemeleri hızla ve nonstop götürebiliyor. Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlıyor. A400M bugüne kadar üretilen en düşük maliyetli ve çok yönlü nakliye uçağı özelliğini taşıyor.

BAKMADAN GEÇME!