Koçbank'ta huzur hakkı 200 milyon

Güncelleme Tarihi:

Koçbankta huzur hakkı 200 milyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koçbank'ın uzun bayram tatili öncesinde yapılan genel kurulunda, yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkının 200 milyon lira olması karara bağlandı.

Uzun bayram tatili öncesinde genel kurulunu tamamlayan şirketler arasında Koçbank A.Ş. de vardı.

Genel kurulda yapılan açıklamalara göre, derecelendirme kuruluşu Duff and Phelps'ten yüksek not alan banka, geçtiğimiz yıl 225 milyon dolar tutarında iki sendikasyon kredisi gerçekleştirdi. Hazine bonosu kesin satışı ve repo işlemelerinde yüzde 20'lik pazar payı ile lider konumunu sürdürmeye devam etti.

Bankanın ödenmiş sermayesi 16 trilyon lira. Sermaye yedekleriyle birlikte öz kaynaklar toplamı 21 trilyon lirayı aşıyor. Vergi öncesi kâr 17 trilyon lira. 2 trilyon lira vergi karşılığından sonra net kâr 15 trilyon lira. Koçbank, dağıtılabilir kârını dağıtmayıp, fevkalade yedek akçaya atarak bünyesinde bırakma kararı aldı.

1997 yılı bilançosunda verilen krediler 130 trilyon lirayı, mevduat ise 211 trilyon lirayı buldu.

YÖNETİM KURULU

Yönetim Kurulu'na, Tevfik Altınok, Kutsan Çelebican, Ömer Koç, Dieter Seifert, Seha. M.Tiniç ve Genel Müdür Engin Akçakoca yeniden seçildiler. Yönetim kurulu üyelerinin ‘‘huzur hakkı ’’ayda 200 milyon lira olarak kararlaştırıldı.

Koçbank A.Ş'nin bağımsız denetimini Ernst Young Int/Denver YMM A.Ş. gerçekleştiriyor.

Toplantı sonrasında açıklamalar yapan Mali Kontrol Grup Yöneticisi Osman Günaydın, ‘‘Vergi dairelerince müşterilerinden istenen, alınan faiz ve kesilen vergilerin kümülatif tutarlarını gösteren hesap özetlerini en çabuk ve en sağlıklı veren banka olduklarını, çünkü bilgisayar sistemleri kurulurken,bu ihtiyacı önceden görüp, ona göre programladıklarını’’ifade etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!