‘Koç’tan 6 ayda 1.2 milyar TL kâr

Güncelleme Tarihi:

‘Koç’tan 6 ayda 1.2 milyar TL kâr
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 01:25

Koç Holding, 2013 yılının ilk yarısında konsolide bazda 1 milyar 230 milyon TL vergi öncesi kâr ve 1 milyar 38 milyon TL ana ortaklık paylarına ait net kâr elde etti.

Haberin Devamı

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “Koç Topluluğu kurulduğu günden bu yana yatırımlarını uzun vadeli bakış açısı ile gerçekleştirirken, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda ülkemiz için değer yaratmayı hedeflemektedir. Koç Topluluğu olarak, ülkemize en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Turgay Durak, Koç Holding’in bu yıl Fortune Dergisi tarafından yayınlanan Global 500 listesindeki tek Türk şirketi olarak 5 sıra daha yükseldiğini ve 217’nci olduğunu da hatırlatarak, Koç Topluluğu şirketlerinin gerek Türkiye’de gerekse faaliyet gösterdikleri dış pazarlarda güçlenerek büyüme yolunda önemli adımlar atmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.

YATIRIMA DEVAM

Durak, 2013 yılı için hedeflenen 6.8 milyar TL kombine yatırım planına hız kesmeden devam ettiklerini de vurgularken, “Yılın ilk yarısında kombine yatırımlarımız bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 artış kaydederek 1.8 milyar TL’den 2.6 milyar TL’ye yükseldi. Son 5 yıldaki kombine yatırım tutarımız ise 14.6 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu. Dünya piyasalarında yaşanan tüm sıkıntılara karşın, yılbaşından bu yana istihdam oranlarında da artışın sürdüğünü belirten Turgay Durak, “Yılbaşından bu yana 4 bin 754 kişiyi daha topluluğumuz bünyesine katarak istihdam ettiğimiz toplam kişi sayısını 86 bin 70’e yükseltmiş olduk”
dedi.


BAKMADAN GEÇME!