Koç’tan 2014’te patent rekoru

Güncelleme Tarihi:

Koç’tan 2014’te patent rekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 22:45

KOÇ Topluluğu Şirketleri’nin 2014 yılında yaptığı patent başvurusu bir önceki yıla kıyasla yüzde 40 artarak 563’e yükseldi.

Haberin Devamı

Arçelik, Ford Otosan, Otokar, Tofaş ve Türk Traktör, topluluk şirketlerinden en çok patent başvurusu yapanlar oldu. Koç Holding açıklamasına göre, Türkiye’de ilk kez Fikri Haklar Stratejisi oluşturan ve uygulayan Koç Topluluğu, patent başvurusunda 2014’de yüzde 40’lık bir artış yakaladı. Buna göre topluluk şirketleri geçtiğimiz yıl 563 yeni patent başvurusu yaptı. Arçelik, 251 patent başvurusu ile ilk sırada yer alırken; onu 110 başvuru ile Ford Otosan, 68 başvuru ile Otokar, 67 başvuru ile Tofaş, 25 başvuru ile de Türk Traktör izledi.

PATENTTE ARTIŞ

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2012 yılında yazılı hale getirdikleri Koç Holding Fikri Haklar Stratejisi’nin başarıyla uygulandığını ve bunun sonuçlarından biri olarak da patent başvurusunda büyük bir artış kaydettiklerini bildirdi. Rakamsal başarıların yanı sıra bu başarıları sürdürülebilir kılmanın da büyük önem taşıdığını aktaran Durak, bunun için de hedefi doğru belirlemek, stratejileri doğru oluşturmak ve çok çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi.

İLK SIRADA

Ar-Ge, inovasyon ve fikri haklar yönetiminin kritik öneminin her geçen gün daha da arttığına işaret eden Durak, şunları kaydetti: “Bu nedenle biz de Koç Topluluğu olarak hem şirketlerimizin rekabetçiliği, hem de ülkemizin geleceği adına Ar-Ge’ye, inovasyona ve fikri haklar yönetim programlarının yaygınlaşmasına büyük önem veriyoruz. Uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejimizin hayati bir parçası olarak gördüğümüz için de bugün özel sektörün tüm Ar-Ge harcamalarının yüzde 10’una yakınını biz gerçekleştiriyoruz. Koç Topluluğu, bugün sahip olduğu 2 bin 500’ün üzerinde patent ailesi, 5 bin 500’ün üzerinde patent, 6 bin 500’ün üzerinde marka, 700’ün üzerinde tasarım ve 4 binin üzerinde internet alan adından oluşan fikri haklar portföyü ile Türkiye’de ve bölgede ilk sırada yer alıyor. Topluluk olarak fikri haklar alanında, hayata geçirdiğimiz süreçler ve portföy büyüklüğümüzle, faaliyet gösterdiğimiz diğer alanlarda olduğu gibi fark yaratıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!