Koç: Seçim herşeyi çözmez

Güncelleme Tarihi:

Koç: Seçim herşeyi çözmez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da Edwards of Köşk mağazasının açılışında konuşan Rahmi Koç, ‘‘Seçim herşeyin çözümü değil. Seçime giderken gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Türkiye'nin içinde bulunduğumuz dönemde kuvvetli hükümete ihtiyacı var’’ dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Meclis'in, seçimlerin 1999 yılının Nisan ayında yapılması yönünde karar aldığını hatırlatarak, ‘‘Seçim tarihi tespit edilmiştir, piyasalar da kendini bu tarihe göre ayarlamıştır’’ dedi. Ankara'daki Edwards of Köşk mağazasının açılışına katılan Rahmi Koç, burada, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uzakdoğu ve Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle dünyanın çalkantılı bir dönemde olduğunu belirten Koç, Türkiye'nin bu dönemde kuvvetli hükümete ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Kuvvetli bir hükümetin yalnızca seçim yoluyla oluşturulamayacağına dikkati çeken Koç, ‘‘Seçim herşeyin çözümü değildir. Seçime gitmeden evvel, gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Bu tedbirler alındıktan sonra seçime gidilirse, fevkalade yerinde olur’’ diye konuştu.

SEÇİM PİYASALARI ETKİLİYOR

Türkiye'de seçimlerin çok erken anons edilmesinin yanlış olduğuna işaret eden Koç, ‘‘Her seçim, piyasayı öyle veya böyle etkiliyor ve her defasında da piyasalarda bir beklenti oluşuyor’’ dedi. Seçim tarihinin erken bir tarihte açıklanması nedeniyle piyasalarda ve kamuoyunda, seçim ekonomisi uygulanacağı yönünde kaygılar olduğunu anlatan Koç, şöyle devam etti: ‘‘Hükümet seçim ekonomisine gidilmeyeceğini deklare etti ve o yolda yürüyor. Hükümeti bu kararlı tutumundan dolayı tebrik ediyorum. Böyle bir durumda yeniden karar değiştirilirse, piyasalara yine bir tereddüt ve kararsızlık hakim olacak.’’

EKONOMİK KRİZ

Rahmi Koç, Uzakdoğu'da ve Rusya'daki ekonomik krizin diğer bazı ülkelerde etkisini gösterdiğini, Çin ve Japonya'nın da büyük bir krizin eşiğine sürüklendiğini belirtti. Koç, Çin’de devalüasyon olması halinde, bütün dünyanın bundan büyük ölçüde etkileneceğini ifade etti. Koç, ‘‘Türkiye de bu krizden etkilenir mi?’’ şeklindeki soruya, ‘‘Biz, dünyayla bütünleştik artık. Biz, bir ada devleti değiliz, aksine daha da bütünleşmek için çalışıyoruz. Bunun aksini yapan Libya, Irak ve Küba gibi ülkelerin de halini görüyorsunuz’’ karşılığını verdi. Hükümetlerin, ülkelerini dünyaki olumsuz gelişmelerden korumak üzere gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirten Rahmi Koç, Türk Hükümeti'nin bu tedbirleri aldığını söyledi.

Ford'da 19 yıl sonra yine Ford dönemi

Ford'un yeni patronu basınla tanıştı. Ford Motor Company'nin kurucusu Henry Ford'un torununun çocuğu olan William Clay Ford Jr. (ortada) 1 Ocak 1999'dan itibaren görevi Başkan Alex Trotman'dan (solda) devralarak Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Jacques Nasser ise (sağda) aynı tarihte İcra Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevini üstlenecek. Böylece 19 yıl aradan sonra bir Ford, büyük dedelerinin 1920'li yıllarda kurduğu imparatorluğun başına geçmiş olacak. William Clay Ford Jr. ve NFL Detroit Lions spor kulübünün de sahibi olan babası birlikte Ford Motor'un yaklaşık 2 milyon hissesiyle, B tipi tisselerin yüzde 26.03'üne sahip. Genel Kurul'daki oy hakkının yüzde 40'ını temsil eden B tipi hisseler sadece Ford Ailesi'nin elinde bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!