Koç: IMF’yle helalleşmek çok büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Koç: IMF’yle   helalleşmek çok büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Koç Holding Onursal Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç, mezun olan 970 öğrenciyle birlikte Koç Üniversitesi’nden mezun öğrenci sayısının 9 bin 320’ye ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

2012-2013 diploma töreninde konuşan Rahmi Koç, “Artık azımsanmayacak bir mezun ordumuz var. Bu da size, bize ve Koç Üniversitesi’ne hem saygınlık hem de kuvvet veriyor” dedi. Rahmi Koç, Koç Üniversitesi’nin Times Higher Education (THE) sıralamasında dünyanın en iyi ilk 250 üniversitesi arasına girdiğini; hedeflerinin ilk 100 üniversite arasına girmek olduğunu vurguladı.

EURO ALARM ZİLİ ÇALIYOR

Törendeki konuşmasında ekonomik gelişmelere de değiren Rahmi Koç şunları söyledi: “Amerikan ekonomisi yavaş yavaş kalkınırken, Avrupa ekonomisi tersine küçülmekte ve Euro bölgesinde alarm zilleri çalıyor. Çin’in yavaşlaması, Japonya’nın hala sıfırda olması ve de Hindistan’ın artık büyümemesi, dünya ekonomik parametrelerini aşağıya çekiyor. Ülkemiz dünya krizini ağır bir fatura ödemeden atlattı. Tarihinde ilk defa IMF’e bütün borçları ödedi ve helalleşti. Başka dış borçlarımız ve cari açık devam ediyor olsa dahi bu çok önemli bir başarı. Ekonomimiz bu yıl yine nispeten sevindirici bir büyüme sergileyecek ama buna rağmen ülkemizin dış gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değil. Dünya finans sisteminde çalkantılar da devam ediyor. Küresel sağlık sorunları ve alışılmışın dışındaki iklim değişiklikleri, başlı başına bir sorun olarak karşımızda duruyor.”

Haberin Devamı


Gençlere tavsiyeler GENÇLER ve iş arayanlar arasında da rekabetin keskin olduğu görüşünü de aktaran
Koç gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “İşte böyle bir dünyaya adım atıyorsunuz. Bugün atılacağınız hayatı iyi bilmeniz önemli. Kendinize güvenin ama başkalarının tecrübelerinden de yararlanmayı ihmal etmeyin.
İşinizi severek yapın, çalışmaktan yılmayın. Dolayısıyla dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!