Koç Holding'ten meslek liselilere destek

Güncelleme Tarihi:

Koç Holdingten meslek liselilere destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 14:08

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi kapsamında Dünya Bankası'nın “Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması”nda “meslek liseleri” kategorisine sponsor oldu.

Haberin Devamı

Koç Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Bankası tarafından “Türkiye'de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim” başlığı altında düzenlenen “Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması”nın “meslek liseleri” kategorisinin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding, yarışmada dereceye giren MLMM bursiyerlerini Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Y. Koç'un ev sahipliğinde Nakkaştepe'deki holding merkezinde ağırladı.

Toplantıda konuşan Ali Koç, Koç Topluluğu tarafından 2006'da başlatılan MLMM Projesi'nde büyük yol alındığını belirterek, “Projemizde temel hedef; tüm taraflar nezdinde mesleki eğitim-istihdam ilişkisinin önemi hakkında farkındalık yaratmaktı. Bugün ne mutluyuz ki, mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde mutabakat gittikçe güçleniyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Koç, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi derken gerçekten çok akılcı ve samimi bir bakış açısıyla yola çıktıklarını”, dünyada, özellikle Avrupa'da gelişmiş ekonomilerin bu bakış açısını yıllar önce benimsediğini kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:

“Onların geçtiği yoldan bugün biz de geçmek zorundayız. Memnuniyetle görüyoruz ki, hem özel sektörde hem de kamuda meslek lisesi bugün artık gerçekten bir memleket meselesi olarak kabul görmeye başladı. Bu alanda liderlik üstlenmiş olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Meslek Lisesi Memleket Meselesi ile önerdiğimiz model, devlet, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve akademi işbirliğinin örneğidir. Her türlü sosyal atılımı tek başına bir damladan bir okyanusa dönüştürmek için birlikte hareket esastır. Tüm özel sektörü bu konuda işbirlikleri kurmaya ve yapıcı rekabete davet ediyoruz.

Yarın ve önümüzdeki yıllarda inanıyorum ki; bu proje nice başarı hikayeleri çıkartacak. Öğrenciler mezun olduklarında bizim topluluk olarak 80 yılı aşkın süredir ayakta kalmamızı sağlayan hayat derslerini almış olacaklar. Kimisi sanayide ve hizmet sektöründe verimli çalışanlar olacak. Kimisi de üretimin ihtiyaçlarını karşılayacak girişimciler olacak. Her halükarda ülkemiz için faydalı bireyler olacaklarına inanıyorum.”

“MLMM BURSİYERLERİNE VERDİĞİMİZ DESTEK ÇOK YÖNLÜ”

Ali Koç, MLMM bursiyerlerine verdikleri desteğin çok yönlü olduğunu, bursiyerlerin kendilerini her platformda ifade etmelerinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Dünya Bankası'nın yarışmasında birincilik elde eden MLMM bursiyerlerinin mesleki eğitimin nasıl olması gerektiğini projelendirdiklerini bildirdi.

Koç, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Biz MLMM Projesi ile düşünen, düşündüğünü projelendiren, öğrendikleri ile düşündüklerini harmanlayarak uygulanabilir işler yaratan gençlerin gelişimini destekliyoruz. Bugün burada bizlerle birlikte olan gençlerimiz bunun örneği. Birmot İzmir'in MLMM bursiyerleri Dünya Bankası'nın yarışmasında yeni bir eğitim modeli yarattılar, bizim görevimiz ise projeye destek vermek.

Koç Topluluğu olarak KSS'ye katılımcı boyut getiriyoruz. Ülkem İçin Günü ve Meslek Lisesi Koçluğu ile de bunu yapıyoruz. Mentorluk önemli, biz bunu yerleştirmek istiyoruz. Amerika'da herkes birinin elinden tutuyor, zorunlu veya gönüllü-herkes toplumdaki bir sorunla birebir ilgilenerek çözüm üretmeye çalışıyor. Biz de Koç Holding olarak yenilikçi ve yaygınlaştırılabilir bu projeyi finanse ederek öğrencilerin mesleki eğitimin gelişmesiyle ilgili hayallerini hayata geçirmelerine destek oluyoruz.”

Haberin Devamı

“Okulum Yetkili Serviste” projesiyle meslek liseli gençlerin, yine meslek liseli arkadaşlarına fayda sağlayacaklarını ifade eden Koç, bunun sosyal sorumluluk anlayışlarının meslek liselilere yansımasının en iyi göstergesi olduğunu vurguladı.

Verilen bilgiye göre, MLMM bursiyerlerinin mesleki eğitim-istihdam ilişkisini kuvvetlendirmek amacıyla projeler ürettikleri yarışmada “Okulum Yetkili Serviste Projesi” ile Birmot İzmir'den projeye destek veren gönüllüler, Konak Motor Meslek Lisesi'ndeki bursiyerlerle birinciliği elde ederek, Koç Holding tarafından verilen 20 bin dolarlık desteği almaya hak kazandı.

MLMM bursiyerlerinin 23 ilden toplam 59 proje ile katıldıkları yarışmada birincilik ödülü olan 20 bin dolar, projenin hayata geçirilmesi için kullanılacak.
Yarışmada birinci olan “Okulum Yetkili Serviste Projesi”, meslek liselerinde görülen teknik derslerin yetkili servislerde yapılmasını öngörüyor. Dünya Bankası'nın bir yıl boyunca denetleyeceği projenin hayata geçirilmesi için Koç Holding destek verecek.

Haberin Devamı

“Okulum Yetkili Serviste Projesi”nde, meslek lisesi öğrencilerinin teknik derslerini otomotiv sektöründe faaliyet gösteren tüm yetkili servis ve otomobil fabrikaları bünyesinde almaları öneriliyor. Böylece meslek liselerinde teknolojiden yoksun ortamda gerçekleştirilen eğitimlerin, çağa uygun bir şekilde ve uygulamalı olarak yetkili servislerde gerçekleştirilebilmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!