Koç: Dünya umurunda olmayanlara imreniyorum

Güncelleme Tarihi:

Koç: Dünya umurunda olmayanlara imreniyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 00:00

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç tarafından kurulan Edwards mağazası 4’ncü şubesini Marmaris’te açtı. Açılışa katılan Rahmi Koç, "İşi gücü olmadan sahillerde bir tişört bir mayoyla yatıp kalkan insanlar var. Dünya umurunda değil. Böyle hiçbir şeyi düşünmeyen yaşayan insanlara o kadar çok imreniyorum ki" dedi.

İNGİLİZ STİLİ: Erkek giyiminde İngiliz stilini ve İngiliz mağazaların havasını Türkiye’ye taşımayı amaçlayarak ilki 1994’te İstanbul Rumelihisarı’nda açılan Edwards biri Moskova’da, ikisi Türkiye’de üç mağazayla hizmet verirken, dördüncü şubesi Marmaris Netsel Marina’da faaliyete geçti. Yaz kış sürekli açık olacak mağazanın açılışını, Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir ve Netsel Marina’nın yüzde 45’lik hissesine sahip Torunlar Holding sahibi Aziz Torun ile birlikte yapan Rahmi Koç bol alış verişler diledi. Koç, uğur getirdiğine inandığı açılış kurdelesinin bir parçasını Aziz Torun, bir parçasını Kaymakam Özdemir’e verirken bir parçasını kendi aldı. Açılış sonrası mağazayı gezen Koç, çalışanlara satışların nasıl gittiğini sorarken ürünler hakkında konuklarına bilgi verdi.

KRİZ BİZİ ETKİLEDİ: Mağaza açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rahmi Koç ekonomik kriz öncesi Edwards mağazalarının sayısının daha çok olduğunu belirterek, "Çok uzun evreler geçirdik. Fakat kriz bizi de etkiledi, bu nedenle sayıları ona varan mağazalarımızın bir kısmını kapatmak zorunda kaldık. İstanbul’daki ilk mağazamız ile Kalamış Marina’daki mağaza kaldı. Şimdi yeniden mağaza sayısını tek tek çoğaltıyoruz. Bu işlerin şakası yok. Sıkıntıya girildiği zaman hemen kapatmak lazım" dedi.

FORD’UN ÖZLEDİĞİ: Koç, bir basın mensubunun "Bugüne kadar yapmak isteyip de yapamadığınız bir şey var mı" sorusuna, "O kadar çok şey var ki. Örneğin işi gücü olmadan sahillerde bir tişört bir mayoyla yatıp kalkan insanlar var. Dünya umurunda değil. Böyle hiçbir şeyi düşünmeyen yaşayan insanlara o kadar çok imreniyorum ki. Bugüne kadar benim öyle bir fırsatım olmadı. Henry Ford’a sormuşlar ’hayatta en çok neyi özlüyorsunuz’ diye, ’kapıyı kendim açmayı’ demiş. Bu çok önemli bir kelimedir" diye yanıt verdi.

Merkez Bankası Ankara’da İstanbul’da olmuş fark etmez

RAHMİ Koç, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması konusundaki sorular üzerine, "Bugün dünyada bazı ülkelerde Merkez Bankası ya o ülkenin başkentinde ya da finans merkezi ve ekonominin ağırlıklı olduğu olan şehirlerde bulunuyor. Türkiye’de ekonomi ağırlıklı olarak İstanbul’da. Bugün artık internet o kadar geniş ki nereye taşınırsa taşınsın sorun olmaz. Bilindiğiniz gibi İş Bankasının merkezi de daha önce Ankara’daydı. Fakat yeni bir genel müdür geldi ve İstanbul’a taşıdı. Bugünkü iletişim çağında İstanbul ya da Ankara’da olması pek fark ettirmez. Bazı büyük şirketler ve kişiler artık internet sayesinde işlerini evlerinden yürütüyor. Bu hükümetin vereceği bir karar" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!