KOÇ CEO'su Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafa'nın hayali

Güncelleme Tarihi:

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 22:18

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün son yolculuğuna uğurlandı. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katıldı. Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Holding çalışanlarının katıldığı basına kapalı törende Koç Topluluğu CEO’su Levent Çakıroğlu duygusal bir konuşma yaptı. Programın ardından Koç için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.

Haberin Devamı

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

KOÇ Holding çalışanları, Mustafa Koç’a cenaze namazı öncesinde Nakkaştepe’deki holding genel merkezinde veda etti.

Koç ve Giraud aileleri ile Koç Holding çalışanlarının katıldığı basına kapalı törende Koç Topluluğu CEO’su Levent Çakıroğlu duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasına, “Zaman sabır ve kuvvetle kenetlenme zamanıdır” mesajı ile başlayan Çakıroğlu, Mustafa Koç’un kısa süre önce Holding’in üst düzey yöneticileriyle yaptığı toplantıdaki sözlerini ve gelecek vizyonunu paylaştı.

"BUNDAN SONRAKİ HAYALİM ULUSLARARASI ARENADA ÇOK DAHA ÖNEMLİ VE BÜYÜK BAŞARILAR GERÇEKLEŞTİRMEK"

Çakıroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bugüne kadar değişik nedenlerle karşınıza çıktım. Bu defa, asla aklıma gelmeyecek, çok zor bir konuşma için huzurlarınızda olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Her vefat erkendir. Ancak Mustafa Bey’in bu ayrılışı çok zamansız oldu. Bizleri, sevenlerini, ülkemizi derinden sarstı. Bizlere toplu olarak en son üst düzey yöneticiler toplantısında seslenmişti. En önemlisi de kendi hayallerinden bahsetmişti.

Şöyle dedi: ‘Vehbi Bey’in hayali ile topluluğumuz, holdingimiz kuruldu. Rahmi Bey’in hayalleri ile topluluğumuz büyüdü, yeni ortaklıklar gerçekleştirdi. Dışa açılmaya başladı.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

CANIM AĞABEYİM

Benim hayalim de rakiplerle arayı açmaktı. Sizlerin liderliği, ekiplerinizin katkısı ile bu hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Yeni satınalmalar ile grubumuzu büyüttük. Yurtiçindeki liderliğimizi perçinledik. Bugün sizlerle bundan sonraki hayalimi paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki hayalim, uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek. Yurtiçindeki uzun vadeli liderliğimizi yurtdışına taşımak. Portföyümüzü küresel arenada da faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek.’

Haberin Devamı

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

Semahat ARSEL - Tayyip ERDOĞAN

Şimdi bu hayalleri birbirimize sımsıkı sarılarak bizler gerçekleştireceğiz. Mustafa Bey’e, hepimiz adına seslenmek istiyorum. Kıymetli yönetim kurulu başkanım, canım ağabeyim Mustafa Bey; bize bıraktığınız bayrağı vargücümüzle çalışarak daha ileriye taşıyacağımıza emin olabilirsiniz. İsminiz kalplerimizde kazılı kalacak. Mustafa Bey’in gülen gözlerini, omuzlarımızı sıvazlamasını, uzaktan göz kırpmasını, gergin toplantıları sakinleştirmesini her gün daha fazla hatırlayacağız.” (Hülya GÜLER)

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

MUSTAFA KOÇ'U TÜRKİYE UĞURLADI

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün son yolculuğuna uğurlanırken cenaze törenine Koç Ailesi, yakınları, iş dünyası ve devletin zirvesinin yanı sıra toplumun her kesiminden binlerce vatandaş katıldı. İşçileri, ani ölümüyle büyük üzüntü yaratan Mustafa Koç’a ‘Mavi gözlü, güler yüzlü patron’ yazılı pankartla veda etti.

Haberin Devamı

21 Ocak Perşembe günü evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşında hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün son yolculuğuna uğurlandı. Koç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, dedesi Vehbi Koç’un yanında toprağa verildi.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

Mustafa Koç için ilk tören sabah Üsküdar Nakkaştepe’deki Koç Holding binasında düzenlendi. Koç’un naaşı daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ne götürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere siyaset, iş ve sanat dünyasının temsilcileri, Koç Holding çalışanları ve binlerce vatandaş dün zaman zaman bastıran kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Mustafa Koç’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ankaralı olan Koç için başkentten gelen Seymenler tabutun yanında nöbet tuttu. Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler, Mustafa Koç’un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu bayrak konuldu.

Haberin Devamı

TAZİYE ÇADIRI

Cami avlusunda kurulan çadırda, Koç’un babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Ali ve Ömer Koç, eşi Caroline ve kızları Esra-Aylin Koç, halası Semahat Arsel ile Suna Kıraç’ın eşi İnan Kıraç ve kızı İpek Kıraç taziyeleri kabul etti.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

Aydın DOĞAN - Vuslat DOĞAN SABANCI

Cenazeye katılanlar erken saatlerden itibaren cami avlusunu doldurmaya başladı. Caminin bulunduğu sokağa girmek isteyen herkes tek tek arandı. Vatandaşlar iki farklı güvenlik noktasından geçerek törenin olduğu camiye ulaştı.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

FABRİKALARDAN AKIN

Cami dışında kalanlar gibi avlunun içinde de büyük bir kitle vardı. Bu büyük kalabalıkta toplumun her kesiminden insan yanyana gelmişti. Taziye için cemiyet hayatının tanınmış isimleri ya da sporcularla işçiler ve öğrenciler aynı sıraya girmişti. Gölcük, İnönü, Kartal’dan Ford Otosan, Arçelik, TOFAŞ, AYGAZ’dan kadınlı erkekli yüzlerce işçi “U” şeklinde sıralanmıştı. Ortalarında Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavrak ve sendikanın şube başkanları vardı. İşçiler, üzerinde “Mavi gözlü güzel yüzlü patron” yazan pankartlar taşıdı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Koç için hellallik alındı, dualar edildi.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

Camideki yoğun kalabalık Zincirlikuyu Mezarlığı’na taşındı. Aile kabristanının çevresinde erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, kabristanın önünde uzun kuyruk oluşturdu. Cenaze aracı saat 13.30 sıralarında mezarlığa geldi. Mustafa Koç’un naaşı araçtan indirilip tekbirler getirilerek aile kabristanına taşındı. Burada tabutun üzerindeki sancak beyaz bir çarşafa sarılarak götürüldü.

Kur’an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda Necip Fazıl Kısakürek’in “Ölüm Güzel Şey” isimli şiirinden alıntı yaptı. Mustafa Koç daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında, iş adamı dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedildi. Aile bireylerinin ayrılmasının ardından dua etmek isteyen vatandaşlar sırayla mezarın başına alındı. Mezar çiçek bahçesine döndü.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

İŞ, SANAT VE SİYASET DÜNYASI BİR ARADA

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, sanatçılar Orhan Gencebay ve Demet Akbağ, iş adamları Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Ali Aydınlar, iş kadını Serpil Timuray ile askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

Fotoğraf: Sefa ÖZKAYA

AĞABEYE VEDA

m İstanbul’daki cenaze töreninde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi doldu taştı. Aile üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş tabutun başında dua etti. Kalp krizi sonucu hayata veda eden Mustafa Koç’un kardeşleri Ali Koç ve Ömer Koç’un ağabeylerine duygusal vedaları da objektiflere böyle yansıdı.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

ÇELENK CADDESİ

Caminin bulunduğu caddenin iki tarafı cenazeye gönderilen çelenklerle kaplandı. Başta Türk Eğitim Vakfı (TEV) olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri çelenk yerine bağış yapmak isteyenlerden bağış kabul ettiler. Ailenin çelenk gönderilmesi yerine TEV’e bağış yapılması yönündeki isteğine rağmen Türkiye’nin dört bir yanından gönderilmiş çelenkler dikkat çekti.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

NOTLAR

-Mustafa Koç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze oldu. Koç’un ölümünün ardından musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler hızla tamamlanarak cenaze törenine yetiştirildi.

-Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Koç Ailesi’nin Marmara İlahiyat Fakültesi’ne verdiği önemi anlattı. Vehbi Koç’un vefatından itibaren, ailenin Ramazanlarda iftar verdiğini, Mustafa Koç’un da defalarca buraya geldiğini söyledi.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

-Mustafa Koç’un eşi Caroline Gireud Koç, kardeşleri Ömer Koç ve Ali Koç ile diğer aile üyeleri, ‘Seni unutmayacağız Mustafa Koç’ yazılı atkılar taktı.

-Aynı zamanda Türk Kızılayı bağışçısı da olan Koç’un cenaze töreninde, Kızılay tarafından cami girişine kurulan standda içecek ve lokum ikram edildi.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

-Mustafa Koç’u uğurlamaya gelenler arasında emekliler, ev kadınları, öğrenciler de vardı. Öğretmen Muharrem Öztürk, “Atatürkçü, ilericiydi. Türk ekonomisinin yüzde 10’unu istihdam ediyordu. Bu nedenle geldim. Memleketimizin böyle insanlara ihtiyacı var” derken, ev kadını Elif Yıldırım ise aslında kendisini tanımadığını söylüyordu: “Öldükten sonra sevilen bir insan olduğunu öğrendim. Meğer ne çok işçi ekmeğini ondan kazanıyormuş.” İş adamı Osman Kavala da Mustafa Koç’u, “Kendisini çok severdim, çok üzgünüm. Pek bilinmiyordu ama sosyal alanlardaki faaliyetleri çoktu” diye anlatıyordu.

KOÇ CEOsu Levent Çakıroğlu son konuşmayı anlattı: Mustafanın hayali

 Hürriyet ekibi: Gülden AYDIN, Sefa ÖZKAYA, Hülya GÜLER, Aziz ÖZEN, Fırat ALKAÇ, Murat ŞAKA, Selçuk Şamiloğlu, Levent KULU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!