Koç: Çalkantılı denizlerde güvenle seyreden ülkeyiz

Güncelleme Tarihi:

Koç: Çalkantılı denizlerde güvenle seyreden ülkeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, “Türkiye, son birkaç yıldır küresel ekonominin çalkantılı denizlerinde güven içinde seyreden az sayıda ülkeden biri olarak gösteriliyor” dedi.

Haberin Devamı

 Koç, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) çalışma yemeğinde konuştu. Rahmi Koç, Türkiye’nin başarısına ilişkin, “Peki Türkiye bunu nasıl başardı? Öncelikle, 2002’den bu yana ülkede, mecliste güçlü bir tek parti hükümeti var. İkincisi, hükümetin zor kararlar alma ve bu kararları meclisten geçirme cesaret ve azmi var ve halen devam etmekte. Türkiye’de 2001’de yaşanan krizinin ardından, Erdoğan hükümeti, IMF düzenlemelerine ve Dünya Bankası’ndan davet edilen Sayın Kemal Derviş’in ekonomik reçetelerine tam olarak uyulmasından emin oldu” dedi.

Ekonomi yüzde 9 büyüdü

Hükümetin, disiplini korumakta da son derece kararlı davrandığına işaret eden Koç şunları söyledi: “ Sonuç olarak ekonomimiz, 2010 ve  2011’de yüzde 9 büyüdü. Türkiye krizden korunmak için önemli tedbirler aldı. Erdoğan hükümeti, sert kemer sıkma tedbirlerini uygulayarak, bütçe açığı ve kamu borcunu önemli oranda düşürdü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!